Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Cepheden mektup var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber-Foto: Burak Can
 
İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde DEK Koleji tarafından Şehit Ailelerine yönelik Çanakkale Destanının 101’inci yılı münasebetiyle gösteriler yapıldı. Gösteride, anasınıfı öğrencilerinin sergilediği gösteriler ve ‘Cepheden mektup var’ tiyatro gösterisi beğeniler ile izlenirken, Şehit aileleri duygu dolu anlar yaşadı.
 
 
İl Kültür Merkezinde İl Jandarma Komutanlığı öncülüğünde DEK Koleji tarafından Şehit Ailelerine yönelik yapılan gösteriye, Vali Ali Kolat ile eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tüm. General Asım Kocaoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Rıfat Öcal, il yöneticileri, Şehit Aileleri ve çocukları ile öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan gösterinin açılış konuşmasını DEK Koleji Kurucu Yöneticisi Taki Kaplan konuşma yaptı. Kaplan’ın konuşmasının ardından Şehit Aileleri, Dul ve Yetimleri Derneği tarafından hazırlanan Kırıkkale Şehitlerinin slayt gösterisi sergilendi. Slayt Gösterisinin ardından ise minik öğrencilerin tiyatro gösterisi başladı.
 
Gösterinin açılış konuşmasını yapan DEK Koleji Kurucu Yöneticisi Taki Kaplan, “Bugün Çanakkale Deniz Zaferini Kutlama ve Şehitlerimizi Anma programı vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. DEK Koleji olarak 19 Martta sunduğumuz bu programı İl Jandarma Komutanımız Albay İsa Çakmak Beyin teşviki, Valimiz ve Milli Eğitim Müdürümüzün desteğiyle şehit ailelerimize tekrar sunmanın gurur ve şerefini yaşıyoruz. Şehidim; tarihin her sahnesinde sen var olduğun için bu millet var oldu, devleti baki oldu.
Dün: Kurtuluş Savaşında Antepli Şahin, Çanakkale’de Yahya Çavuş, İstanbul’da Ulubatlı Hasan,   Kosova’da Sultan Murat, Malazgirt’te Alparslan, Uhud’da Hz Hamza’ydın. Bugün Iğdır’da Bekir Serhat Kaya, Nebi Gündoğan, Sur’da Osman Kaplan, Bingöl’de Musa Saydam’sın Ve ismini sayamadığım nice Mehmetçiksin”
 
CEVAP ALMAYA BAŞLADIK
“Öpülesi ayaklarınla bastığın, aziz kanınla suladığın bu topraklar bizlere ve çocuklarımıza emanettir. Ayrıca aileleriniz, çocuklarınız devletimizin ve milletimizin himayesindedir, okulumuzun kapısı şehit ve gazi yakınlarına sonuna kadar açıktır. Onların varlığı bizim için şereftir. Okulumuz öğrencileri Güneydoğuda terörle mücadele eden kahramanlarımıza destek mektubu yazmak istediler. Çocuklarımızın mektuplarını güvenlik güçlerimize İl Jandarma Komutanımız İsa Çakmak Bey aracılığıyla ulaştırdık. Zor şartlarda görev yapan bu kahramanlarımızın cevap mektuplarını da almaya başladık. Konuşmamı Diyarbakır’dan bize ulaşan bir kısa mektupla bitiriyorum”
 
ÇOK GURURLANDIM
“Selamlar hayırlı akşamlar. Diyarbakır Lice’de görev yapan Kırıkkaleli bir uzman çavuşum. Dün bizlere Kırıkkale Özel DEK Kolejinden kendileri küçük yürekleri dağlar kadar büyük olan kardeşlerimizin mektupları geldi. Bir Kırıkkaleli olarak çok gururlandım. Silah arkadaşlarım ve komutanlarım adına bizi bu zor günlerde varlıklarıyla yanımızda olduğunu hissettiren o minik ellerin hepsinin gözlerinden öper, sizlerin aracılığıyla sonsuz teşekkürler ederim” dedi. Konuşmanın ardından Nazar Boncukları sınıCepheden mektup var - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Cepheden mektup var - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Cepheden mektup var - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberlerifı tarafından hazırlanan tiyatro ve Bilgi Sınıfı tarafından hazırlanan ‘Cepheden Mektup var’ tiyatro gösterileri sergilendi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu