Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Çeşnigir kanyonunda hummalı çalışma

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin saklı cenneti olarak tabir edilen ve gün yüzüne çıkartılma çalışmaları başlatılan Çeşnigir Kanyonunda çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyorr. Bir kısmı yaz ayına yetiştirilmeye çalışılan kanyonda Kızılırmak kenarı ıslahı ve çevre düzenleme çalışmaları DSİ ve İl Özel İdare ekipleri tarafından sürdürülüyor.

EKİPLER ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Büyük Selçuklu Devleti zamanında yapılan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve çevresinin turizme kazandırılması amacıyla başlatılan Çeşnigir Kanyonu projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Sürdürülen çalışmaları sık sık yerinde inceleyen Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, yine çalışma alanına ziyarette bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. İncelemeleri esnasında hazır bulunan ilgili birim amirleri ile görüşerek, projede gelinen nokta ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Sezer, çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi.

EN KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK

Çeşnigir Kanyonu projesinin önemine değinen Vali Sezer “Binlerce insanın çeşitli aktiviteler yapabileceği, gelip burada sabahtan akşama kadar ailesi ile birlikte vakit geçirebileceği, bunun yanında eğlenebileceği ve sportif aktiviteler yapabileceği bir alan dönüştürme hem de turizmin cazibesinde yararlanarak da Kırıkkale için bir ekonomik değer oluşturmayı, katkı oluşturulması projenin temel amaçlarından bir tanesi. İnşallah en kısa zaman da bu projeyi tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Vali Sezer’e incelemelerinde Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Osman Akbaş, Keskin Kaymakamı Muammer Köken, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, Orman İşletme Müdür Vekili Osman Kayalar, Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Neslihan Akdemir ile DSİ 56.Şube Müdürü Serkan Bostancıoğlu’da eşlik etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x