Eğitim

Çevrim İçi Türk Dili Eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından uzaktan eğitim aracılığıyla  Cezayir Blida 2 Üniversitesi öğrencilerine verilen 15 Temmuz Türkçe Öğretim Kursu’nun başarıyla tamamlanmasının ardından Türkçe öğrenmek isteyen Cezayirli öğrenciler için ikinci bir kurs başlatılmasına karar verildi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Alınan karar neticesinde yapılan Çevrim İçi Türk Dili Eğitim Programının açılış törenine Kırıkkale Üniversitesinden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Fen- Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Böyükata, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yasemin Kuşdemir, TÖMER Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Öznur Özdarıcı, Doç. Dr. Mesut Cevher, Doç. Dr. Ziya Tok, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mehtap Aral Duvan, Arş. Gör. Dr. Fatih Arslan, Arş. Gör. Adnan Şimşek katıldı. Blida 2 Üniversitesi’nden ise Dış İlişkilerden ve İş Birliğinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Sarah Kouider Rabah, Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bouhacein Nacer Eddine  ve Çevrim İçi Türk Dili Eğitim Programına katılacak öğrenciler katıldı.

İki ülkenin Milli Marşlarının okunması ile başlayan tören TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yasemin Kuşdemir’in konuşması ile devam etti. Doç. Dr. Kuşdemir, Blida 2 Üniversitesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim alan 14 öğrencinin Kırıkkale Üniversitesi TÖMER  bünyesinde Doç. Dr. Öznur Özdarıcı ve Arş. Gör. Adnan Şimşek tarafından verilecek A1, A2, B1 ve B2 düzeyinde Türkçe hazırlık eğitimi alacağını ve bu eğitimin 2023 Aralık ayında tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Bu eğitimin Kırıkkale Üniversitesi ve Blida 2 Üniversitesi arasındaki kültürel ve bilimsel ilişkileri geliştirmesinin yanı sıra iki ülke arasındaki ilişkilere de olumlu katkı sağlayacağına inandığını söyledi ve bu süreçteki desteği ve katkılarından dolayı Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a teşekkürlerini sundu. Blida 2 Üniversitesi’nden Dış İlişkilerden ve İşbirliğinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Sarah Kouider Rabah, Kırıkkale Üniversitesi ile Blida 2 Üniversitesi arasındaki iş birliğinden memnuniyet duyduğunu ve Çevrim İçi Türk Dili Eğitim Programının bu iş birliğinin sürdürülmesi için önemli olduğunu vurguladı.  Dr. Rabah, bu program vesilesiyle Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’a ve TÖMER ekibine teşekkürlerini iletti.

Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Aslan protokollerin önemli olduğunu ancak meyvelendirilmesi gerektiğini, bu eğitimin de protokolün bir meyvesi olduğunu belirtti. 1. Çevrim İçi Türk Dili Eğitim Programına 15 öğrenciyle başlandığını, 13 öğrencinin B2 düzeyini tamamladığını, bu 13 öğrenciden 2’sinin de Türkiye’ye gelerek C1 düzeyini Kırıkkale Üniversitesinde tamamladığını ifade eden Rektör Aslan, dönem sonunda programı tamamlayan öğrencilerin okuduğu Türkçe şiirler ve nesirlerden büyük memnuniyet duyduklarını, yeni gruptan da benzer etkinlikler görmeyi ümit ettiklerini dile getirdi. Rektör Aslan, Şu ana kadar yapılan çalışmalardan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü olarak mutlu olduğunu ancak programa katılan öğrencilerin akademik çalışmalarına katkı sağlamaya nasıl devam edileceğinin düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Rektör Aslan, Blida 2 Üniversitesi ile 1+1 ortak yüksek lisans program çalışmaları yapılabileceğini, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin Kırıkkale Üniversitesi’nden eş danışmanla çalışabileceklerini ve tez aşamasında olan öğrencilerle proje çalışmaları yapılabileceğini belirtti. Blida 2 Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Khaled Ramoul’a ve özellikle Dr. Sarah Kouider Rabah olmak üzere Ramoul’un ekibine bu ikili iş birliğine katkılarından dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, yeni Rektör Prof. Dr. Adel Mezough’a tebriklerini iletti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu