Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Çiftçiler bilgilendiriliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milli Tarım Projesi, İyi Tarım Uygulamaları, yüzde 50 Destekli Bireysel Sulama ve TARSİM Konularında ilçelerde çiftçi toplantıları düzenliyor.

 

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Delice, Bahşili, Karakeçili ve Sulakyurt İlçelerinde; Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Doğan Şahin, KTV Şube Müdürü Ali Demir, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden katılan teknik elemanlar ile TARSİM Bölge Müdür Yardımcısı ve konusunda uzman görevli Mühendislerin katılımlarıyla toplantılar düzenlendi. Çiftçilere İyi Tarım Uygulamaları, Milli Tarım Projesi, yüzde 50 Destekli Bireysel Sulama ve TARSİM konularında bilgilendirme yapıldı. Diğer ilçelerde de çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantılarına devam edilecek.

 

ÜRETİCİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ

İl Müdürü Sırrı Yılmaz, “Gıda güvenilirliğinin hedeflendiği entegre mücadele ve entegre ürün yönetimi, kimyasalların kontrollü kullanımı esaslarına dayanan İyi Tarım Uygulamalarının İlimizde yaygınlaşması, Tarımda Havza Bazlı üretime destek verilmesi, stratejik olarak tespit edilen ürünlerin yetiştirilmesi konularında bilgi verildi. Kırsal Kalkınma Yatırımlarından olan yüzde 50 Hibe Destekli Bireysel Sulama Desteklemelerinden ve TARSİM Tarım Sigortaları tarafından 2016-2017 üretim sezonunda ilk defa uygulanacak olan ilçe bazlı Kuraklık Verim Sigortası konularındaki yenilikler ifade edildi. Ayrıca üreticiler; projelerin avantajları ve bu kapsamdaki uygulamaları yaptıkları takdirde alacakları destekler hakkında bilinçlendirildi” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x