Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Çocuklarınızdan ilginizi eksik etmeyin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eğitim ve öğretim alanında kültürel etkinliklerine de yer veren Asrın Koleji, öğrenci velilerine yönelik ilkokul rehber öğretmeni Ceylan Şahin tarafından son çocukluk dönemi gelişimi konusunda seminer verildi.

 

BÜTÜN RENKLERİ KEŞFETMEKTİR

Asrın Koleji’nde rehber öğretmeni Ceylan Şahin tarafından anasınıfı 1,2,3 ve 4. sınıf velilerine yönelik anne-baba tutumları konulu eğitim semineri verildi. Seminerin sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Saygı ve Sevgi’ temalı dans ile semazen gösterileri sunuldu. Çocuklarının üzerinden hiç bir zaman ilgilerini eksik etmemesi gerektiği sözlerini belirten öğretmen Şahin, “Onları anlamak dünyanın bütün renklerini keşfetmektir. Dünyanın en güzel çiçeğini koklamaktır onları sevmek” dedi.

 

SAHİP OLDUĞUNU BİLMEKLE BAŞLAR

Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bir bahçıvan hangi çiçeğin hangi mevsimde açacağını çok iyi bilir, bu yüzdendir ki mevsimi gelmeden çiçekleri açmadığında üzülmez. Anne baba olmanın en temel sorumluluğu çocuğunun hangi yaş da hangi gelişimsel özelliklere sahip olduğunu bilmekle başlar. Ona en iyi şekilde nasıl davranılması gerektiğini merak ediyorsanız onun yaşının getirdiği özelliklerini bilmeniz gerekmektedir.”

 

KEŞFEDEREK YETİŞTİRMELİSİNİZ

“Her anne baba başarılı ve mutlu çocuklar yetiştirmek ister. Mutlu bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız, çocuğunuzu çok iyi tanımanız ve sevgi temeline dayanan bir aile ortamında yetiştirmeniz gerekmektedir. Başarı bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız çocuğunuzu kendi beklentileriniz ve hayatta elde edemedikleriniz doğrultusunda değil, onun yeteneklerini keşfederek yetiştirmeniz lazımdır.”

 

HER BİR RENGİNİ OLUŞTURUYOR

Çocuğunuza aile içinde verdiğiniz eğitim, anne babanın birbiriyle olan ilişkisi ve kararlar alınırken tutarlı davranması, aile içinde kurallar belirlenirken çocuğunun fikrinin alınması, çocuğun özgür bırakılması veya çocuğa katı davranılması çocuğun karakterinin her bir rengini oluşturmaktadır” dedi.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu