Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
DeliceGündemKırıkkaleManşet

Köylerde genç nüfus bulamıyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

VATANDAŞIMIZ İÇİN YAPILAN BÜTÜN GÜZEL İŞLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ

 

Vali Ali Kolat, Delice Belediyesi tarafından düzenlenen Üzüm Üreticileri Birliği toplantısına katıldı. Delice’nin üzümüyle meşhur olduğuna dikkat çeken Kolat, köylerin göç verdiğini ve eskiğisi gibi genç nüfusun artık köylerde bulunmadığını söyledi. Kolat, “Genç nüfusun köylere yeniden kazandırılarak üretim yapılması gerekir” dedi.

 

ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Delice Belediyesi tarafından Üzüm Üreticileri Birliği yönetimiyle birlikte toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Ali Kolat başta olmak üzere Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı, Delice Başsavcısı Hasan Turgut, Belediye Başkanı Turgut Özdem, Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Doğan Biçici, daire müdürleri ve üreticiler katıldı. Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, Belediye olarak Üzüm Üreticiler Birliği’nin her zaman yanında olduklarını, Delice’nin üzümünü dünyaya tanıtılması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade etti.

 

DAHA DURAĞAN BİR DURUMDA

Vali Ali Kolat ise; “Tabi burada yapılan işlerin iyi niyetle, samimiyetle, işin tekniğine uygun olarak yürütmek önemlidir. Köylerimizde ciddi manada göç sorunu yaşıyoruz. Şimdi eskiye göre köylerden göç, daha durağan bir durumda. Ama köylerimizde genç nüfusu maalesef bulamıyoruz. Şu anda Ankara da yüz seksen iki bin Kırıkkaleli var. Ben zaman zaman köylere gidiyorum. Vatandaşlarla sohbet ediyoruz. Onlara devamlı üretimle ilgili tavsiyelerde bulunuyorum.”

 

BÖLGEDE ÇOK İYİ POTANSİYEL VAR

“Ama köylerde genç nüfus kalmadığı için, vatandaşlarımız pek üretime yanaşmıyorlar. Böyle olunca biraz daha işletmelere yönelik çalışmak lazım. Yani birlikler veya kooperatifler oluşturmak gerekiyor. Bu bölgede çok iyi potansiyel var. Ama bu potansiyel değerlendirilemiyor. Bunun için hep birlikte çalışmamız gerekir. Dolayısıyla yapılan güzel işlere sahip çıkmak lazım. Başta havuzun yapılması konusunda Kaymakamlığımızın çok gayretleri oldu” ifadesinde bulundu.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu