Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Cumhuriyetimiz 95 yaşında

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıl dönümü Kırıkkale’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah saatlerinde tebriklerin kabulü ile başlayan etkinlikler Fevzi Çakmak Caddesindeki kutlama ve geçit töreniyle devam etti.  Törende konuşan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz “Her bir karışı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanları ile sulanmış bu kutsal vatan toprakları bizim için canımızdan kıymetlidir” ifadesini kullandı.

 

TÖRENLER DÜZENLENDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kırıkkale’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bir gün öncesinde çelenk töreni ile başlayan etkinlikler, Kırıkkale Valiliğinde tebriklerin kabulü ve Fevzi Çakmak Caddesindeki kutlama ve geçit töreniyle devam etti. Vali M.İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın vatandaşların ve katılımcıların bayramlarını kutlama ile başlayan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Kutlamaların devamında Halk Oyunları ekipleri gösterilerini sundu, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Geçit töreni vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı.

 

CANIMIZDAN KIYMETLİDİR

Törende günün anlamına ilişkin konuşma yapan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz “Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’inci yıldönümünü yurt çapında olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet, bağımsızlığımız ve geleceğimiz için milletçe hep birlikte verilen destansı mücadelenin büyük bir zaferle taçlandırılmasının adıdır. Bin yıldır birçok medeniyete kucak açmış Anadolu toprakları, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan komutasındaki Türk Ordusunun 26 Ağustos 1071 tarihinde kazandığı Malazgirt Zaferi’nden sonra Türk yurdu haline gelmiştir. Her bir karışı aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin kanları ile sulanmış bu kutsal vatan toprakları bizim için canımızdan kıymetlidir. Bugüne kadar ne FETÖ’ye, ne PKK’ya ve ne de diğer terör örgütlerinin saldırılarına bu millet boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecektir” ifadesini kullandı.

 

CUMHURİYETİMİZ İLK ÖNCE SİZLERE EMANETTİR

Vali Haktankaçmaz “Millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen ve bugün 95’inci yılına ulaştığımız Cumhuriyet, bizlere emanettir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler düzeyinin üzerine çıkmak için daha fazla çalışacağız. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılı olan 2023’de, hayata geçirilecek ve milletimizin hizmetine sunulacak yeni yatırımlarla ekonomik ve sosyal kalkınma hamlemizi artırarak sürdüreceğiz. Ülkemizin ve milletimizin umudu ve geleceği sevgili öğrenciler, Cumhuriyetimizin değerleri sizlerin eliyle yaşatılacak ve yükseltilecektir. Cumhuriyetimiz ilk önce sizlere emanettir. Cumhuriyetimizi korumak, ay yıldızlı al bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırmak için çok çalışmalısınız. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x