Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Daha önce neredeydin rektör?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TERÖRE YAPILAN SALDIRILARI KATLİAM OLARAK DEĞERLENDİREN ÖZDİNÇ’İN ATTIĞI İMZA İLK DEĞİL
Devletin terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonları katliam olarak değerlendiren ‘Barış için akademisyenler insiyatifi’ üyesi olan ve Kırıkkale Üniversitesinde akademisyenlik yapan Yrd. Doç. Dr. Fuat Özdinç, daha öncede ‘İnsan, toplum, doğa yararına bir üniversite için oyumuz Selahattin Demirtaş’a açıklamasının altında imzası olduğu belirlendi.
 
EŞİNİN DE İMZASI VAR
Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan ‘Barış için akademisyenler insiyatifi’ grubunun bir üyesi olan Kırıkkale Üniversitesi Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Fuat Özdinç, devletin terör örgütüne yönelik yaptığı operasyonları katliam olarak değerlendirilmesinin altına imzasını atmıştı. Yapılan araştırmalar neticesinde Özdinç’in attığı ilk imza bu değil. Daha önce ‘İnsan, toplum, doğa yararına bir üniversite için oyumuz Selahattin Demirtaş’a ve Elifhan Köse’ye verilen ceza için devletin karşısında yapılan açıklamaların altına imza attığı, hatta atılan imzaların arasında Özdinç’in Kocaeli Üniversitesinde Yrd. Doç. Dr. Olarak görev yapan eşi Hülya Kendir Özdinç’inde bulunduğu iddia edildi.
 
ÖZDİNÇ’İN ABİSİ KİM?
Devletin karşısında yapılan üç olayda da imzaları bulunan Özdinç’in 2014 yılında Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız tarafından akademik yükselme yapılmış ve Kırıkkale Üniversitesi kadrosuna alımı gerçekleşmişti. İddialara göre Özdinç’in referansı ise üst düzey bir abisi olduğu söylendi. Yapılan araştırmaların ardından ise Özdinç’in bu abisinin kim olduğu merak konusu olurken, Kamuoyunda daha önce devlete karşı yapılan açıklamalarda imzası bulunan Özdinç’in neden daha önce soruşturma yapılmadığı ve Rektör Ekrem Yıldız’ın son yapılan açıklamanın ardından göz boyamak için Özdinç’e soruşturma açılmasını sağladığı da iddiaların arasında yer aldı.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu