GündemManşet

Daha Temiz Bir Kırıkkale

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Atık Su Tesisi tüm atıkları arıtarak temiz suyu Kızılırmak nehrine döküyor….

 

Kırıkkale Belediyesi’ne bağlı KOSKİ Müdürlüğü tarafından hizmetine devam eden Atık Su Arıtma Tesisi bulunduğu alana katkı sağlamaya devam ediyor. KOSKİ Müdürü Ali Rıza Koçoğlu, gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanabilir bir şehir bırakma adına inşa edilen tesisin Kırıkkale’nin hızla gelişen il olma özelliğine katkı verdiğini söyledi.

 

KİMYASAL YIKAMA

Belediye Atık Su Arıtma tesisi kurulduğu günden bugüne kadar tüm bakım ve onarımı zamanında yapılmış olup sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Belediye Çevre Mühendisleri tarafından tesisin etrafında ölçüm ve testler yapılarak kayıt altına alınırken, belediye kontrolü altında çalışan Atık Su Arıtma Tesisi şehrimizin atık sularını arıtarak, zararsız hale getiriyor. Kızılırmak nehrine tahliyesi yapılarak Çevre kirliliği ve vatandaşların sağlığını etkileyecek tüm önlemler alınarak rutin çalışmasına devam ediyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Koçoğlu “Ayrıca Atık Su Arıtma Tesisimizde Koku giderici Ünitesi olduğu gibi Kum Tutucu Ünitesinde bulunan kötü hava fanları yardımıyla çekilerek koku giderici ünitesine alınıyor. Kötü hava koku giderici ünitesinde Scruberlerda kimyasal + su ile yıkanarak koku giderici ünitesi haznelerine alınıyor. Bu sayede çevreye kötü koku yayılması imkansız hale geliyor” sözlerinde bulundu.

 

SENSÖRLER ÇALIŞIYOR

Sözlerini sürdüren Koçoğlu “Arıtma Tesisi 12.10.2014 tarihinden itibaren faaliyet göstermektedir. Bu tarih itibari ile Kırıkkale ili bölgesinde yapılmış ve işletilmekte olan tek Evsel Atık su Arıtma Tesisidir. Kızılırmak nehrini bu bölgede koruyan tek projedir. Tesisimizin projesi İleri Biyolojik Arıtma olarak tasarlanmış sonradan Koku Giderimi Ünitesi eklenmiştir. Koku giderimi ünitesi Amonyak(NH3)ve hidrojen sülfür(H2S) değerlerinin yüklemesini kontrol eden sensörlerle çalışır. Tesisimiz son 1 haftada %90 arıtma verimin altına hiç düşmemiştir. Havalandırma(aerobik) havuzlarının O2 seviyeleri yüksek tutulmakta kış mevsimine göre iki katı enerji sarf edilmektedir. Tesisimizde kokuya neden olabilecek bir madde depolanmamakta bu maddeler katı atık tesisimizde depolanmaktadır. Kırıkkale ve Kızılırmak nehrinin sağlığı için her gün ve her saat çalışmakta ve kontrol altında tutulmaktadır” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x