Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Depremzedeler İçin Uyku Tulumu

Dikimleri tamamlanan uyku tulumu ve giysiler Pazarcık ilçesine ulaştırılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan ilçe Halk Eğitimi Merkezinin atölyelerinde gönüllü öğretmenler, usta öğretici ve kursiyerler tarafından üretilen ve özenle hazırlanan uyku tulumları ve giysiler, deprem bölgelerinden Kahmanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki depremzede vatandaşlara ulaştırılacak.

GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞIYORLAR

6 Şubat tarihinde saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 şiddetinde ve aynı gün saat 13,24’de Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı etkisini gösteren deprem sonrasında Türkiye 7’den 70’e tek yürek hareket etti. Yaşanan deprem felaketinin ardından devletin tüm kurumları yaraların bir an önce sarılması için her alanda seferber oldu. Bu kapsamda Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde Halk Eğitimi Merkezinde görevli yöneticiler, öğretmenler, usta öğretici ve kursiyerler gönüllü olarak özveri ile çalışmalarına devam ediyor.

PAZARCIK İLÇESİNE GÖNDERİLECEK

Görevliler, merkeze ait atölyelerde daha önce battaniye, mont, şapka, atkı, uyku tulumu, pantolon, şal, çocuk eşofmanı, gibi çeşitli üretimler yapmıştı. Ardından depremzede aile ve çocukları için pijama takımı, eşofman takımı, penye, bluz, etek ve diğer giysi dikimleriyle depremzede vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için büyük bir özveri ile hem deprem bölgelerine ulaştırmış hem de kentte misafir edilen depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermişti. Merkezde halen üretilmekte olan uyku tulumu ve çeşitli ebatlarda dikimleri tamamlanan giysiler, afetin yaşandığı kentlerden Kahmanmaraş’ın Pazarcık ilçesindeki depremzede vatandaşlara ulaştırılacak.

TÜM KURUMLAR SEFERBER OLDU

Kırıkkale İl Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu ve beraberinde Yahşihan İlçe Millî Eğitim Müdürü Haluk Özdemir, merkeze ait dikim atölyelerini ziyaret ederek merkez müdürü Sebahat Gültekin ile kursiyerlerden bilgi aldı. Telefoncu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Yaşanan afetin ardından Kırıkkale halkı ve kurumlar olarak seferber olduk. Amacımız depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek. Bugün de Yahşihan Halk Eğitimi Merkezimizde farklı dikimler yapıldı. Üretilen uyku tulumları ve giysiler, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüzce kardeş ilçemiz Pazarcık’taki vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Emeği geçen kursiyerlerimize bu anlamlı destekleri dolayısıyla çok teşekkür ederim” dedi. Telefoncu, deprem bölgesinde eğitime destek amaçlı halen görevde olan öğretmenlerin de bulunduğunu hatırlatarak ihtiyaç duyulan her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x