Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Dikkat! Süre uzatıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, toprak analizi ve Çifçi Kayıt Sistemi (ÇKS) müracaat sürelerinin uzatıldığını bildirdi.

Her 50 dekara analiz gerekliliği

Toprak analizi müracaat süresi uzatımı konusunda, “Çiftçi Kayıt Sistem’ine dahil olan çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ’ de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2014/39) 30 Ağustos 2014 tarih ve 29104 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. ÇKS’ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak 2014 tarihi ile 30 Eylül 2014 tarihi arasında toprak analizi yaptırılması zorunludur. 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şartın aranmıyor. Her analiz en fazla 50 dekarlık bir tarım arazisini temsil ediyor ve çiftçilerimizin mağdur olmamaları için belirtilen sürelerde İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor” dedi.

Yönetmelik yayımlandı

Kırbaş Çiftçi Kayıt Sistemi müracaatlarının da uzatıldığını bildirerek, “Bakanlığımızca yürütülen Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamaları kapsamında 16 Nisan 2005 tarihli Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği yürürlükten kaldırılarak 27 Mayıs 2014 tarihinde yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği yayımlanmıştır. Yürürlükten kaldırılan 16 Nisan 2005 tarihli ÇKS Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, çiftçiler içinde bulunulan üretim sezonu ÇKS kayıtlarını yaptırmak ve güncellemek üzere yıl boyunca İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat edebilmekte ve müracaatlar üretim sezonunun 31 Aralık tarihinde sona ermekteydi” dedi.

1 Ekim’de son buluyor

Kırbaş şöyle devam etti;  “Daha önceki uygulama dönemlerinde çiftçi müracaatlarının yıl sonuna kadar sürmesi nedeniyle ortaya çıkan çiftçi alışkanlıklarından bazı çiftçilerin 2014 yılı ÇKS müracaatlarını müracaat süresi içerisinde yapmadıkları belirlenmiştir. Bu çerçevede, olası çiftçi mağduriyetlerinin önlenmesi bakımından 29 Ağustos 2014 tarihinde sona eren 2014 üretim yılı ÇKS çiftçi başvuru süresinin Yönetmeliğin Geçici 1 nci Maddesi hükümleri doğrultusunda Bakanlığımızca, 01 Ekim 2014 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmıştır. 2014 yılı ÇKS başvurularını yapamayan çiftçilerimiz bir an önce İl/İlçe Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu