Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetYaşam

Din istismarı ile mücadele

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Müftülüğü tarafından Nur Camii Konferans Salonunda “Kur’an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi ve Din İstismarı ile Mücadele” konulu Panel düzenlendi.

KUR’AN VE SÜNNETE DAYALI SAHİH DİNİ BİLGİLER VERİLDİ

Panelin açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanlığı Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç, proje kapsamında Türkiye çapında uygulanan “Kur’an ve Sünnete Dayalı Sahih Dini Bilgi ve Din İstismarı ile Mücadele” konulu programlar hakkında genel bilgiler verdi. Toplantıda konuşan Vali Haktankaçmaz ise, Tarihin her döneminde, İslam dini geldikten bugüne, dinimizi doğru anlamanın, doğru yaşamanın çok önemli olduğunu ama hiçbir dönemin bu kadar büyük bir öneme haiz olmadığını vurguladı.

MÜSLÜMANLARA ZARAR VEREN ÖRGÜTLER TÜREDİ

Şu an gelinen noktada, dinimizi doğru anlayıp yaşamanın neredeyse bir varlık yokluk meselesi haline geldiğine değinen Vali Haktankaçmaz “İslam adına kendisinin Müslüman olduğunu iddia eden ama ne hikmetse Müslümanlara zarar veren ve zararı en çok bizlere dokunan FETÖ ve DEAŞ gibi örgütlerin yanı sıra pek çok kişi de türedi. Müslümanların, ümmetin çocukları olarak bizlerin bu konuda daha duyarlı olması, söyleneni önce bir Kur’an mihengine vurup, bir sünnet mihengine vurup ve daha da önemlisi akıl mihengine vurup öyle karar vermesi lazım. Tabi bunun için de bilmek lazım. Önce bileceğiz, yaşayacağız ve bizi izleyenlere, bizim etrafımızdaki kişilere örnek olacağız” dedi. Konuşmaların ardından Din istismarı konusunda en önemli iki unsur olan DEAŞ ve FETÖ ile ilgili bilgiler ise panelistler tarafından dinleyicilere aktarıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x