Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Doğayı atık pillerden temizliyorlar

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TEMA Çevre Kulübü öğrencileri tehlikeli atık pillerin çöpe gitmemesi için okullarında çevre bilinci oluşturmaya devam ediyor. Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri topladıkları atık pilleri, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yetkilendirdiği firmaya teslim ettiler.

‘EVSEL VE DİĞER ATIKLAR GİBİ DEĞİL’

Fatih İlköğretim Müdürü Zahin Ayan yaptığı açıklamada, ‘‘Kullanım süresi dolan piller çöpe atıldığında içerdiği metaller toprağa karışarak çevreye zararlı hale gelir. Atık pilleri evsel ve diğer atıklarla karıştırmamalı, toprağa, suya, kanalizasyon sistemine, çöp konteynerine dökmemeli, soba ve kazanlarda yakmamalıyız. Okullarda başlattıkları kampanya ile atık pillerin çöpe giderek çevreye zarar vermesini önlediler. Bu konuda bilinç oluşturdular’’ dedi.  TEMA İl Temsilcisi Mustafa Akın’a pilleri teslim eden öğrenciler adına konuşan Dilara Acar, “Pillerin tehlikeli atık olduğunu, bunları toplayarak tekrar geri kazanabileceğimizi arkadaşlarımıza ve büyüklerimize anlamak istedik. Toprak ve Su pillerle kirletilemeyecek kadar kıymetlidir” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu