Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Veterinerlere proje eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Hayvancılığın Sorunları ve Çözüm Önerileri Projesi” nin ilk ayağı olan Veteriner Hekimlere yönelik mesleki eğitim semineri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde başladı.

GENİŞ KATILIM

Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Pro. Dr. Şevket Arıkan, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Akif Karslı, Doç. Dr. Nuri Altuğ Doç. Dr. Mehmet Başalan ve Doç. Dr. Serkan Arat, Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Ajans Temsilcisi Bilal Özcan, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve teknik elemanlar katıldı. Kırıkkale’nin önemli bir hayvancılık potansiyeline sahip olduğunu belirten Kırbaş, il genelinde 75 bin büyükbaş, 105 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu söyledi.

TOPLAM HAYVAN SAYISI

“Hayvancılığın sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Kırbaş şöyle konuştu, “İlimiz 75 bin büyükbaş, 105 bin küçükbaş, 525 bin kanatlı ve 12.580 kovan arı varlığıyla önemli bir hayvancılık potansiyeline sahiptir. Bu potansiyelin daha verimli kullanılması ve yetiştiricilerimize daha fazla kazanç sağlaması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak gerek genel bütçeden gerek İl Özel İdare bütçesinden ve gerekse Ahiler Kalkınma Ajansından projeler uygulamaktayız. Bu projelerden biri olan bu eğitim projesi ve devamında her ilçede yapılacak olan çalıştaylarda hayvancılığımızın sorunları masaya yatırılacak olup bu sorunlara çözüm önerileri getirilmeye çalışılacaktır”

2 ADET TEKNİK PROJE VAR

Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan da yaptığı konuşmasında projeyi hazırlayan Ziraat Mühendisi Özgür Başyiğit’e teşekkür ederek projenin ilimiz ve bölgemize faydalı olmasını temenni ettiğini söyledi. Arıkan, “Bu kapsamda Ahiler Kalkınma Ajansının faaliyet alanı içerisinde olan İlimizde; Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce bugüne kadar Ahiler Kalkınma Ajansı desteğiyle 10 adet proje uygulanmıştır. Bu projelerden; Mali Destek Programı kapsamında; “Kadın Çiftçilerle Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliği Projesi” ve “Anız Yakılmasının Önlenerek Üretimde Karlılığı Arttırma Projesi” konularında olmak üzere 2 adet proje vardır”

‘BİLİMSEL METODLAR SAHAYA YANSITALACAK’

“Bu projelerden biri olan “İl Gıda Tarım Müdürlüğünde Çalışan Veteriner Hekimlere yönelik Mesleki Eğitim ve Hayvancılığın Sorunları Çalıştayı Projesi” İl müdürlüğünde yapılan bir toplantıyla başlatıldı. Bu proje 2 ayrı faaliyeti içermektedir. Bu faaliyetlerden birincisi Hayvancılık ile ilgili yeni akademik gelişmelerin ve güncel bilimsel metotların Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığında çeşitli kürsülerde görev yapmakta olan  Öğretim Üyelerinin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzde çalışmakta olan veteriner hekimlerimizle birlikte değerlendirilmesi, bilimsel metotların sahaya yansıtılması gibi konuları kapsayacak bir seminer niteliğinde olup yaklaşık 6 gün sürecek bir çalışmayı kapsamaktadır.”

 

ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

“Faaliyetlerin ikincisi ise bütün ilçelerimizde daha önceden belirlenen tarihlerde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri, ilgili İlçenin Kaymakam ve Belediye Başkanları, il ve ilçe protokolünün de davet edildiği, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyelerimizin konuşmacı olarak katılacakları hayvancılık çalıştayları düzenlenecektir. Çalıştaydaki bütün ayrıntılar daha sonraki çalışmalarımıza ve yapılması düşünülen projelere ışık tutması açısından o ilçede sorumlu veteriner hekimlerimiz tarafından raporlanacaktır. Bu raporda özellikle hayvancılıkla ilgili bölgede neler yapılmalı ve yapılabilir gibi kişisel yorumların katılacağı bilgi ve önerilerde yer verilecektir.” dedi.

 

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu