GündemManşet

Dolu ekili alanlara zarar verdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Etkili olan dolu yağışı Keskin ve Sulakyurt İlçesi’nde ekili alanlara zarar verdi.
Borç ertelemesi hatırlatması
Keskin İlçesi’ne bağlı Çalış Köyünde etkili olan dolu yağışı, buğday, arpa ve çekirdek tarlalarına zarar verdi. Ürünleri zarar gören çiftçiler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat ederek hasar tespiti yapılmasını istedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çağatay Yıldırım,  dolu afeti nedeniyle, zarar gören bölgelerde hasar tespitlerinin yapılacağını belirterek, “Sigortalı olan ekili alanlarla ilgili sigorta şirketlerine müracaat edilmesi, sigorta yaptırmayanların alanlarla ilgili  de borç ertelemesi için hasar tespitleri yapılacak” ifadeleri kullandı. Yıldırım,  Keskin’in, kuraklık ve don nedeniyle programa alınarak borç ertelemesi yapıldığını
 
Hasar tespiti yapılacak
Öte yandan Sulakyurt İlçesi’ne bağlı Yeşilyazı ve Güzelyurt köyleri ile ilçe merkezine yakın tarla ve bahçelerde etkili olan dolu nedeniyle sebze, meyve ve kavun başta olmak üzere buğday, arpa ve çekirdek tarlalarına zarar gördü. Ürünleri zarar gören çiftçiler, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat ederek hasar tespiti yapılmasını istedi. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlker Demirci, dolu nedeniyle, zarar gören bölgelerde hasar tespit çalışması başlattıklarını belirtti.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu