Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Dolu ve sağanak yağış hayatı felç etti

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Meteorolojinin yaklaşık bir haftadır uyarılarda bulunduğu Kırıkkale’de en şiddetli yağış hafta sonu yaşandı. Biranda bastıran doluyla birlikte sağanak yağış şehir merkezinde etkili oldu. Dereler taştı, mazgallardan taşan sular baskınlara neden oldu. Zafer caddesinde bir ağaç otomobillerin üzerine devrilirken, Endüstri Meslek lisesinin istinat duvarı uçtu. Can kaybının olmaması tek teselli oldu.

ŞİMŞEKLER ŞEHRİ AYDINLATTI

Kırıkkale’nin merkez ve ilçelerinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte oluşan şimşekler adeta şehri aydınlattı. Samsun-Kırıkkale kara yolu su birikintisi nedeniyle kısa süreli kapatıldı. Kent merkezinde etkisini gösteren sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar ile evlerin bahçelerinde su birikintileri oluştu, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Yüksek İhtisas hastanesi bölgesinde bulunan köprülü kavşağın bir bölümü sular altında kaldı. Kırıkkale Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri ile itfaiye ekipleri, su baskınlarına müdahale etti. Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda görev alarak, sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

OKULUN İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

Zafer Caddesi’nde kavak ağacı şiddetli rüzgar nedeniyle, park halindeki otomobilin üzerine devrildi, otomobilde maddi hasar meydana geldi. Mahallelinin ihbarıyla gelen itfaiye ekipleri, ağacı keserek, kaldırdı. Cadde ve sokaklar, şiddetli yağışta göle dönerken merkezde bulunan Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi’nin istinat duvarı, yağışın etkisiyle çöktü. Etkili sağanak sonrasında oluşan su birikintileri nedeniyle Samsun-Kırıkkale kara yolu, Kırıkkale yönünde trafiğe kısa süreli kapatıldı. Balışeyh Kaymakamlığı ve Belediyesi ekiplerinin çalışmaları sonucunda kapatılan kara yolu yeniden trafiğe açıldı.

OTOMOBİL SEL SULARININ İÇİNDE KALDI

Bahçelievler ile Yuva mahallelerinin arasından geçen dere yatağı, sağanak nedeniyle taştı. Otomobille düğünden dönerken sel suyunun içinde kalan aynı aileden 3 kişi, mahalle sakinlerinin yardımıyla kurtarıldı. Sulakyurt ilçesinde ise elektrik trafosuna yıldırım isabet etti. Elektriksiz kalan ilçede, sağanak nedeniyle 3 evi su bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaş, belediye ekipleri ve vatandaşların yardımıyla kurtarıldı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x