Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale’de SEKAPS eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AFAD ve MGK Genel Sekreterliği işbirliğinde planlanan Seferberlik Kaynak Planlama Sistemi (SEKAPS) uygulama eğitimi ve bilgilendirme programı pilot il seçilen Kırıkkale’de yapıldı. MGK Genel Sekreterliği Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Daire Başkanı P.Alb.Turgay Dinçel. SEKAPS’ın MGK tarafından geliştirildiğini aktardı.

 

KIRIKKALE PİLOT İL

Uygulamalı SEKAPS Eğitimi ve Bilgilendirme programı Kırıkkale’de yapıldı. Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunması ile başladı. Programın açılışında konuşan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Daire Başkanı P.Alb.Turgay Dinçel, Seferberlik Kaynak Planlama Sistemi’ nin (SEKAPS), seferberlik ve savaş hali hazırlıklarına ilişkin kaynakların saptanması, ihtiyaçların tespiti ve bildirilmesi, tahsis planlamasının yapılması ve protokollerin takibi işlemlerinin gerçekleştirilmesi, merkezi olarak takip edilmesi ve raporlar aracılığıyla analiz edilmesi maksadıyla  Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği tarafından geliştirildiğini söyledi.

 

MGK TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ

SEKAPS ile ilgili iki aşamanın işler hale getirildiğini üçüncü aşamaya ise 2020 yılından itibaren başlanmasının planlandığını ve bu kapsamda Kırıkkale’ nin pilot il olarak belirlendiğini aktaran P.Alb.Dinçel “ SEKAPS’ ın içeriği tüm Bakanlık, kurum ve kuruluşların birlikte yaptığı titiz bir çalışma sonucunda hazırlanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili işlemlerin, Milli Savunma Bakanlığı koordinatörlüğünde SEKAPS üzerinden gerçekleştirilecek olması sivil-asker işbirliğinin güzel bir örneğini teşkil etmektedir” ifadesini kullandı.

 

HER AN HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLUNMALI

“ Uygulamalı SEKAPS Eğitimi ve Bilgilendirme Faaliyeti “ kapsamında Kırıkkale’ nin pilot il olarak belirlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer ise, Kırıkkale’ nin 43 ilin kesişme noktasında, önemli ve kritik tesislerin bulunduğu bir il olduğunu söyledi. Her an her şeye hazır olmak, mevcut hazırlıkları gözden geçirmek, güncel tutmak, planlı ve programlı hareket etmek gerektiğinin altını çizen Vali Sezer “İlimiz kritik tesisleri bünyesinde barındıran bir şehir. MKE Fabrikaları, TÜPRAŞ, Doğalgaz Çevrim Santralleri gibi önemli ve kritik tesislerin yanı sıra doğalgaz boru hatlarının geçtiği bir yer. Diğer taraftan stratejik olarak önemli yatırımların planlandığı ve yapım aşamasına geçildiği bir ilimiz. Türkiye’ deki tek Silah Organize Sanayi Bölgesi’nin bulunduğu ve aynı şekilde ROKETSAN’ ın ileriye dönük olarak çok kritik tesislerinin planlandığı bir il. Dolayısıyla Kırıkkale’ nin bu anlamda her yönüyle bu planlamalara örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki kritik yıllarda da bu sistemin aktif olarak çalışması çok çok önemli.”

 

YETKİLİLER KATILDI

Konuşmaların ardından Kırıkkale İl AFAD Müdürlüğü ile koordineli olarak düzenlenen, Uygulamalı SEKAPS Eğitimi ve Bilgilendirme programı, yapılan sunumlar ile devam etti. Uygulamalı SEKAPS Eğitimi ve Bilgilendirme programına Vali Yunus Sezer’in yanı sıra, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği Seferberlik ve Savaş Hazırlıkları Daire Başkanı P.Alb.Turgay Dinçel, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ersan Aslan, Vali Yardımcısı V. Şahin Arsal, Kaymakamlar, İl Müdürleri, uzmanlar ve ilgililer katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x