Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Asayiş

Düğünde Polis Var

Kırıkkale’de Ramazan ayının ardından düğün sayısında iyiden iyiye artma yaşanırken, düğünlerde silah atma olaylarının da arttığı gözlendi. Bu duruma sessiz kalmayan Emniyet Müdürlüğü ‘Düğün polisi’ uygulaması başlattı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Düğünlerde silah atma olayına son vermek için Emniyet harekete geçti

Kırıkkale’de Ramazan ayının ardından düğün sayısında iyiden iyiye artma yaşanırken, düğünlerde silah atma olaylarının da arttığı gözlendi. Bu duruma sessiz kalmayan Emniyet Müdürlüğü ‘Düğün polisi’ uygulaması başlattı. Kamuoyunu bilgilendirmek adına Muhtarlarla bir toplantı düzenleyen Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu “Kırıkkale’de bu durum artık asayiş sorunu olmaya başladı. Hiç kimseye acımayacağız” diye konuştu.

HER DÜĞÜNE POLİS GÖREVLENDİRİLECEK

Kırıkkale’de yapılan düğün merasimlerinde silah atma olayının yaşanması emniyeti harekete geçirdi. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü yapılan düğün merasimlerinde polis görevlendirilmesine karar verdi. Konuya dikkat çekmek, kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu mahalle muhtarları, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Diğer illere oranla Kırıkkale’de düğünlerde silah atma olayının daha sık görüldüğüne dikkat çeken Müdür Çorumlu, “Emniyet olarak artık buna bir son verelim diyoruz. Çünkü bu hem yasak, hemde bir çok insanın canını tehdit ediyor” ifadesini kullandı.

VATANDAŞIN CANINI TEHDİT EDİYOR

2017 yılı içerisinde düğünlerde 15 adet tabanca, 57 adet av tüfeği ve 55 adet kurusıkı tabanca elde edildi. 2018 yılı ilk 6 ayında ise 8 adet tabanca, 9 adet av tüfeği ve 20 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi. Silah sahiplerine cezai işlem uygulandığını hatırlatan Emniyet Müdürü Çorumlu “Unutulmamalı ki silahtan çıkan her mermi çekirdeği elbette bir yere düşecektir. Her ne kadar havaya doğru ateş edilse dahi mermi bir müddet sonra yere düşmekte ve istenmeyen olaylara sebebiyet vermektedir. Örneğin geçen yıl 10 kişi yaralandı, Bu yılda 2 kişi yaralandı. Geçtiğimiz günlerde bir ilçemize bağlı köyde yapılan bir düğünde yaralanan vatandaş canını kaybetti” şeklinde konuştu.

ARTIK BİR ASAYİŞ OLAYI HALİNİ ALDI

Kırıkkale’de bu durumun artık bir asayiş sorunu olmaya başladığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Çorumlu “Düğünlerde silah atma durumu akıl karı bir şey değil. Haydi cezadan korkmuyorsunuz, vicdanınızda mı yok? Kırıkkale emniyete olarak, bir kampanya başlatıyoruz ve bu yaz kimsenin canı yanmasın diyoruz.  Biz vatandaş ile en mutlu gününde karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Fakat Allah korusun bir can kaybı yaşanırsa o hafta düğün yapan bütün düğün sahiplerini almak zorunda kalırız. Bu silahlar ve mermiler düğünlerde atılsın diye verilmiyor. Biz her düğüne sivil yada resmi polis görevlendireceğiz. Hiç kimseye acımayacağız. Bunu yapmazsak bir çok insanın canına mal olabilir. Tüm Kırıkkalelilerin konuya daha duyarlı yaklaşmasını bekliyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x