Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Eğitim Fakültesinde Öğretmenler Günü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı düzenlendi.

EĞİTİM SİSTEMİNİN AÇMAZLARI
Programa Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcıları Hakan Kocamış, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Program ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Hamit Önal tarafından hazırlanan Türk Müziği Dinletisi ile başladı. Ardından açılış konuşmasını Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Aydoğan yaptı. Prof. Dr. Aydoğan Öğretmenler Gününün bir vesile olduğunu ve eğitim sistemindeki problemlere değinilmesi gerektiğini belirterek, “Öğretmenler günü bir vesile. Eğitim sistemimizin iki büyük problemi vardır. Öğretmenler günü vesilesiyle tartışmamız gereken bu iki problemi söylemek isterim. Birincisi eğitim sistemimizdeki ve dolayısıyla öğretmenlerde ve öğretmen adayı olarak hepimizde en büyük problemimiz bir doku uyuşmazlığı içerisinde bulunan eğitim sisteminin açmazları”

ÇÖZEMİYORUZ
“İkincisi başarı temelli bir eğitim sistemi üzerine kurguladığımız düzen. Bu doku uyuşmazlığı meselesi aslında hem öğretmenlerin hem de hepimizin önemli meselelerinden biridir. Doku uyuşmazlığı dediğimiz şey, organ nakli nedeni ile bir insana karaciğeri nakli yapacaksınız. Çok da iyi karaciğer bulabilirsiniz ama o karaciğerin çok iyi olmasının bir anlamı yok. Sizin bünyeye uygun olması lazım. Uygun olmazsa doku uyuşmazlığı nedeniyle hastayı da öldürürüz. Şunu söylüyorum Türkiye’de eğitim sistemi ile ilgili çok iyi şeyler yapılıyor ama doku uyuşmazlığı sebebiyle hastayı kaybediyoruz. Maalesef bunu çözemiyoruz”

ÖDÜLLER VERİLDİ
“Diğer sorunumuz başarı temelli eğitim sistemidir. Bir eğitim sistemi başarı temelli değil ahlak temelli olur. Bu nedenle diyorum ki Türkiye’nin eğitim sorunu yoktur, insan sorunu vardır. Bu da başarı temelli eğitim sistemi nedeniyle insan yetiştirme derdimiz olmamasıdır. Maalesef problemin problem olarak görülmemesi önemli bir problemdir ve bizim problemimiz de problemin problem olarak görülmemesidir” dedi. Prof. Dr. İsmail Aydoğan’ın ardından konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu yaptığı konuşmada, “Bir Öğretmenin Hatıraları ve Hedefleri’ adlı sunum konuşması yaptı. Sunumun ardından son olarak Eğitim Fakültesinden mezun öğretmenler adına Başak Uysal konuşma yaptı. Program Kırıkkale Üniversitesi mezunu öğretmenlere, şair ve yazar öğretmenlere, deneme ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile son buldu.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x