Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Eğitimde yeni bir nefes

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’DE ‘EĞİTİM’DE YENİ VİZYON KIRIKKALE’ ÇALIŞTAYI BAŞLADI

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başlarken, eğitimin ilk gününde ‘Eğitim’de yeni vizyon Kırıkkale’ çalıştayı düzenlendi. 2 gün sürecek çalıştayın açılışında konuşan Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz “Bu çalıştaydaki çalışmalar Kırıkkale’deki eğitime yeni bir nefes, yeni bir heyecan kazandıracak” diye konuştu.

 

ÇALIŞTAYIN 22 AYAĞI BULUNUYOR

Kırıkkale’de eğitimde çıtayı bir kat daha yukarıya taşımak amacıyla Eğitim’de yeni vizyon Kırıkkale’ çalıştayı düzenlendi. Kırıkkale Valiliği Konferans salonunda düzenlenen tanıtım toplantısıyla başlayan çalıştay 2 gün sürecek. Öğretmen Eğitimleri, Ulusal ve Uluslararası Projeler, İçimizden Birileri, Anadolu Mektepleri Yazar Okumaları, Okuma Bahçeleri gibi 22 ayaktan oluşan Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale çalıştayı yarın Taç Mahal Düğün Salonunda kurulacak masalarda 17 başlık değerlendirmeye tabi tutulacak. Proje 12 Eylül’de yine Valilik Toplantı Salonunda yapılacak Çalıştay katılımcılarının rapor ve sonuçlandırma sunumlarıyla son bulacak. Çalıştayın tanıtım toplantısında Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Servet Özdemir’de bir konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundu.

 

KIYAMETİ KOPARTACAK ÇALIŞTAY

Eğitim’de yeni vizyon Kırıkkale Çalıştayının tanıtım toplantısında konuşan Vali Haktankaçmaz “Bugün 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının arifesinde bir çalıştayla hazırlıklarımızı gözden geçirmek, eğitim öğretim yılı içerisinde ve önümüzdeki yıl yapılacak çalışmaları sizlerle birlikte tartışmak üzere bir araya geldik. Burada önceki yıllarda da bu kadar kapsamlı olmasa da daha ufak çaplı toplantılarla eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları yapmıştık ama bu yıl özellikle Milli Eğitim Müdürümüzün ekip arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı Eğitim’de yeni vizyon Kırıkkale başlığı altında yeni bir çalışma ortaya kondu. Biliyorsunuz Milli Eğitim Bakanımız bir toplantıda Eğitim’de artık birşeyler yapmak değil kıyameti koparmamız lazım demişti. Kırıkkale ölçeğinde büyük olmasa da küçük bir kıyameti kopartacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

 

ÇOCUĞA YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR

Vali Haktankaçmaz “Bugün ve yarın yapılacak çalışmalarda hem bu vizyon belgesi sizlerin bir bakıma görüşlerine sunulacak. 17 Masada farklı konularda hem Kırıkkale’de eğitimde sorunları, yapılabilecek çözüm önerileri neler olabilir bunlar tartışılacak. Eğitim her şeyin başı. Kırıkkale olarak Türkiye ortalamasında iyi bir yerdeyiz, ama iyinin ve mükemmelin sınırı yok. İnşallah yapılacak bu çalışma bir yıl boyunca bir kısmı kısa, bir kısmı orta ve bir kısmı da uzun vadede sonuçlanacak. Bu çalıştaydaki çalışmalar Kırıkkale’deki eğitime yeni bir nefes, yeni bir heyecan kazandıracak. Çocuğa yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır. Yapılan yatırımların en değerlisi de odur. Bu çerçevedeki çalışmaları daha sonra da diğer kurumlarımızda da aynısı olmasa bile buna benzer bir çalışmayı uygulayacağız. Ben herkese bu çalışmalara vereceğiniz katkıdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

EĞİTİMDE YENİ VİZYON KIRIKKALE PROJESİ

Çalıştayın tanıtım toplantısının açılışında konuşan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’de projeyi tanıttı. İl Müdürü Tüfekçi “Göreve geldikten sonra, bir fizibilite çalışması yaptık, alanı taradık. Önümüzdeki yıl için şu an bir proje hazırlığımız var, yeni bir atak içinde olacağız. Projenin adı Eğitimde “Yeni Vizyon Kırıkkale Projesi.”  Bu çalıştayda her alanla ilgili, okul öncesi, mesleki eğitim, kültürel sosyal etkinlikler, özel öğretim kurumlan gibi masalar oluşturacağız. Bu masalar mevcut durumu ve varsa sorunlara çözüm önerileri üretecek. Ortaya çıkacak verilerden bir kitap oluşturacağız ve bu kitapları bakanlığımıza, şehrin bürokratik kademelerindeki yöneticilere, çevre illerdeki ve yurt dışındaki Kırıkkaieli yöneticilere ve iş adamlarına göndereceğiz. Peki nedir Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale Projesi? Hangi amaçlar doğrultusunda hazırlanmıştır, Temel dinamikleri nelerdir? Eğitimde başarı odaklı olarak; Okul öncesi, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki Eğitim ve Yaygın Eğitim Kurumlarında öğretmenlerin yetkinliklerinin arttırılması, velilerimizin ve Kırıkkale halkının eğitim ve öğretimde farkındalık düzeyinin üst seviyelere taşınması hedeflenmiştir”.

 

HEDEFE DOĞRU YÜRÜYECEK

“2018-2019 Eğitim Öğretim yılının I.Döneminden itibaren, ilimizde eğitimin tüm kademelerinde akademik başarıyı, sosyal kültürel ve sportif etkinliklerin çeşitliliğini ve bunlara katılımı, başka bir deyişle ilimizin eğitim başarısını arttırarak, kendine güvenen çözüm odaklı, geleceğe umutla bakan sağlıklı bireyler yetiştirme amacımıza uygun olarak Kırıkkale’de “Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale” Projesi başlatılmaktadır. Okulların eğitim ve öğretime vermiş oldukları önem kadar, okulların fiziki yapısının, iç ve dış temizliğinin, sağlıklı ve güvenli ortamın, sosyal etkinliklerin de önemli olduğunun kavranması. Bu doğrultuda okulların iyileştirilmesi, öğrenci veli ve öğretmen iletişiminin geliştirilmesi ve çağdaş eğitim kurumlarına dönüştürülmesi hedeflenmiştir. Kırıkkale’de Eğitimin başarısını arttırmak için planlanan proje; her aşamada idareci, öğretmen, veli, öğrenci ve diğer eğitim çalışanlarının fikirleriyle daha da güçlenecektir. Uzun soluklu bir Proje olan Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale Projesi 2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulanacak olup önümüzdeki süreçte asıl hedeflerine doğru yürüyecektir. Projede, ” Kırıkkale, Eğitim Öğretimde hak ettiği yeri mutlaka alacaktır.” ana düşüncesi hakim kılınmıştır. Kırıkkale’nin tüm Eğitim Öğretim paydaşları asıl hedefin birer parçası olarak bu projede yer alacak ve etkinlikleri arttırılacaktır”.

 

PROJE 22 AYAKTAN OLUŞUYOR

 

“Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale Projesi toplamda 22 Ayaktan oluşuyor; Kırıkkale Eğitim Çalıştayı, Öğretmen Eğitimleri, Ulusal ve Uluslararası Projeler, İçimizden Birileri, Anadolu Mektepleri Yazar Okumaları, Okuma Bahçeleri, Bunlardan bazıları. Kırıkkale’nin, eğitim ve öğretimde hak ettiği yeri mutlaka alacağı düşüncesiyle projeye başladıklarını vurgulayan Tüfekçi, “Eğitim çalıştayı bunlardan bir tanesi. Öğretmen eğitimleri, ulusal ve uluslararası projeler, yazar okumaları, okuma bahçeleri bunlardan bazıları. Projemiz ülkemize, ilimize, çocuklarımıza ve geleceğimize hayırlı uğurlu olsun. Bir Uygulama Örneği; Okuma Bahçeleri. 17 Eylül 2018 tarihinde Atatürk Ortaokulu bahçesinde planlanmıştır. Aynı zamanda bahçede Yeni Eğitim Öğretim yılı açılış programı da yapılmış olacaktır. Bahçede öğrenciler için, okuma etkinliğini gerçekleştirecekleri bir kurgu çerçevesinde okuma alanı oluşturulmuştur. ” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x