Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Eğitimde yeni vizyon Kırıkkale

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2018-2019 eğitim öğretim yılının I. döneminden itibaren, Kırıkkale’de eğitimin tüm kademelerinde sosyal kültürel ve sportif etkinliklere çeşitlilik kazandırma, eğitim başarısını arttırma, kendine güvenen, çözüm odaklı, geleceğe umutla bakan sağlıklı, mutlu bireyler yetiştirme amacıyla başlattığı Kırıkkale’de “Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale” Projesini ikinci gün oturumu ile devam etti.

 

FARKINDALIĞI ARTIRMAK İÇİN

“Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi”, Okul Öncesi, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki Eğitim ve Yaygın Eğitim Kurumlarında çağdaş eğitim düzeyine ulaştırılması adına öğrencilerin başarılarının ve öğretmenlerin yetkinliklerinin arttırılması, okulların fiziki yapısının iyileştirilmesi, hijyen koşullarının sağlanması, sağlıklı ve güvenli ortamın oluşturulması, sosyal etkinliklerin artırılması, veliler ve çevre ile işbirliği sağlanarak eğitim- öğretim farkındalık düzeyinin üst seviyelere çıkmasına yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerden oldu. Bu faaliyetlerin ilk basamağı olan yol haritasının çizilmesine öncülük edecek ve Kırıkkale’de ilk defa gerçekleştirilecek olan Eğitim Çalıştayı ikinci gün oturumu ile devam etti.

 

ÖĞRETMENİN SINIFA GİRMESİ YETMEZ

Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale Projesi ve Kırıkkale Eğitim Çalıştayı hakkında açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “2018-2019 eğitim-öğretim yılı içerisinde uygulamaya koyacağımız “Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale” Projesinin tanıtımı ve Eğitim Çalıştayımızın açılış programına hepiniz hoş geldiniz. Öğretmenlik bir meslek değil çağrıdır. Bu çağrı insanların içinde yaşamış oldukları topluma karşı bir yükümlülük duygusundan kaynaklanır. Peki bizim ne yükümlülüğümüz vardır? Öğretmenin sınıfa girmesi yetmez. Yüreklere girmesi lazım, zihinlere girmesi lazım. Evlere girmesi lazımdır” diye konuştu.

 

ÖĞRETMEN MEMUR DEĞİL MESULDÜR

Müdür Tüfekçi “Öğretmenlik aşk mesleğidir. Bizler çocuğun ruhuna dokunmalıyız. Bizler ruhların mühendisiyiz. Bunun için işimiz çok zordur. Rollerine aşkla bağlı olanlar sahnenin ölçüleriyle ilgilenmezler. Eğitimde kaybedilecek hiçbir fert yoktur. Bizler ezberleri bozmalıyız. Klasik yönetici, klasik öğretmen ile artık yol alamıyoruz. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un dediği gibi, “bizim sivri fikirlere ihtiyacımız var. ” neden Türkiye’deki sınıfların kapılarının iç tarafı aşınmıştır, dış tarafı aşınmamıştır. Çünkü sınıflara giriş hızları ile çıkış hızları arasında fark vardır.  Bizler o binalarda, o masalarda neden oturduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu mekânların hiçbiri kariyeriniz için bulunan yerler değildir. Bunların hepsi çocukların gözlerinin ışıltısını arttırmak içindir. Biz, çocuklar için buradayız. Eğitim çocukları geleceğe hazırlamak değil, şimdiye uyandırmaktır.

 

HER SABAH UYANINCA “ YİNE BİR GÜN MÜ? YENİ BİR GÜN MÜ?” DİYORUZ?

Her günü yeni bir başlangıç kabul ederek yeni bir şeyler üretmeye gayret ederiz. Sizler bize el uzatmazsanız biz başarıya ulaşamayız. Hedefimiz Kırıkkale’de eğitimi zirveye taşımaktır. Bu gün ilk adımı atmış bulunuyoruz. Hepinize başarılar diliyor, mutlu bir nesil, mutlu bir gelecek temenni ediyorum” diyerek Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale projesinin içerisinde yer alan , Kırıkkale Eğitim Çalıştayı,  Sosyal Okul Projesi,  Öğretmen Eğitimleri,  Ulusal ve Uluslararası Projeler,  Değerli Yöneticiler Projesi, Gelecek Sizsiniz KOP Öğrenme Merkezi Çalışmaları, Eurodesk Tr71 Çalışmalar, İçimizden Birileri Projesi, Öğrenme Şenliği, Genç Şairler ve Yazarlar (Şiir Dinletisi), Anadolu Mektepleri Yazar Okumaları (Yazar Buluşmaları),  İl Milli Eğitim Müdürlüğü Dergisi, Okuma Bahçeleri (Kitap Okuma Etkinlikleri), Öğretmenler Tiyatrosu,  Eba (Eğitim Bilişim Ağı) Kullanımı, Okul/Kurum Web Sayfalarının Güncellenmesi, İl Ölçme Ve Değerlendirme Çalışmaları, Yeni Medya Ve Sosyal Medya Okuryazarlığı, Okur-Yazar Buluşması, Fikirkale Öğretmenler Odası Projesi, Kötülüklere Değil Bize Sarıl Projesi hakkında bilgi verdi.

 

SONUÇ BİLDİRGESİ YAYIMLANACAK

Çalıştay, Tac Mahal Kongre Merkezinde devam etti. İkinci oturumda Ar-Ge, Okul Öncesi, Temel Eğitim, Ortaöğretim, Mesleki Eğitim, Din Öğretimi, Özel Eğitim, Yaygın Eğitim, Sosyal, Sanatsal, Kültürel Ve Sportif Etkinlikler, Değerler Eğitimi, Mülteci Öğrenciler, Aile Eğitimi, Özel Öğretim, Etkili Okul Yönetimi, Eğitimde Bilişim Teknolojileri, Bağımlılıkla Mücadele masası olmak üzere 16 masa kurulup, akademisyen, sivil toplum kuruluşları üyesi, yönetici ve öğretmen olmak üzere 170 kişi görev aldı. İki oturum halinde yapılan Çalıştayda, eğitimi daha iyi noktaya getirmek adına öneriler geliştirildi. Çalıştay bugün Valilik Konferans Salonunda gerçekleşecek sonuç bildirgesiyle tamamlanacak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x