Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Ekmek’te fiyat karmaşası

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bir süredir Kırıkkale’de 60-65 Krş., 75 Krş. ve 1 TL’den satılan ekmek fiyatlarında son günlerde hareketlilik yaşanıyor. Belediye raiç bedelinin 200 gr odun ve taş fırın ekmeği 1 TL, 200 gr matador fırınlarda pişirilen ekmek 80 Krş. Olmasına rağmen ekmek fiyatları 1,25 TL’yi görmesi tepkiyle karşılandı.

 

RAİÇ BEDELİNİN ÜZERİNE ÇIKILDI

Kırıkkaleliler önceki gün ekmek fiyatlarında bir sürprizle karşılaştı. Daha önce 60-65 Krş., 75 Krş. ve 1 TL gibi değişen ücretlerle ekmek alan Kırıkkaleliler 1.25 TL’lik fiyatla sürpriz yaşadı. Kaldı ki Kırıkkale Belediyesi encümeni 23.02.2018 tarihli toplantısında ekmek raiç bedeli konusunda aldığı kararla 200 gr odun ve taş fırın ekmeğini 1 TL, matador fırınlarda pişirilen 200 gr ekmeğin 80 Krş.’dan satılmasını kararlaştırmıştı. Bu fiyat belirlemesine, yeni bir kararın alınmamasına rağmen ekmeğin fiyatının biranda 1 TL ile 1.25 TL’ye yükseltilmesi tepkiyle karşılandı.

 

GRAMAJA UYULMUYOR İDDİASI

Bir günlük şokun ardından ekmek fiyatları yine değişti. Kırıkkale merkezin büyük bölümünde ekmek 80 Krş ila 1 TL arasında değişen fiyatlarla satılmaya başlandı. Fiyatların belirsizliğinden şikayetçi olan ekmek satıcıları ise “Bir günde değil yarım günde fiyat değişebiliyor. Sabah saatlerinde 80 Krş ila 1 TL arasında satıyoruz. Öğleden sonra ne olacağını bilmiyoruz” ifadesini kullandı. Diğer taraftan ekmek fiyatlarının artmasına rağmen gramajda raiç bedelinde belirlenen gramaja dikkat edilmediği iddia edildi. Özellikle mahallelerde satılan ekmeklerin gramaj konusunda kontrol edilmesini beklediklerini belirten vatandaşlar, ekmeğin zamlı satıldığı günde ekmeklerin 200 gramın altında kaldığını iddia etti.

 

KIRIKKALE’DE EKMEK FİYATLARI

Kırıkkale merkezde satılan ekmek fiyatlarında değişiklik gözleniyor. Yapılan araştırmalar neticesinde Tava ekmek 80 Krş’dan satılırken, 200 gr odun ve taş fırın ekmeğini 1 TL’den satışa sunuluyor. Ekmek satışı gerçekleştiren marketlerde de fiyat değişikliği dikkat çekiyor. Bir markette 200 gr. tandır ekmeği 60 Krş’tan satışa sunulurken, 400 gr. Büyük ekmek 1.25’den Karadeniz ekmek 1.40’dan satışa sunuluyor. Mahallelerin genelinde ise ekmeğin 80 Krş. İla 1 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğu gözleniyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x