Gündem

Embriyo Bağışı Hakkında Merak Edilenler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Embriyo bağışı, sperm bağışına oranla daha çok tercih edilmektedir. Uzun yıllardır kullanılan bir yöntemdir ve diğer yöntemlere oranla oldukça farklıdır çünkü embriyo donasyonu yönteminde hem sperm hem de yumurta bağışı olmaktadır. Bu yöntemde alıcı ve verici her iki aile için karşılıklı anlaşma gerekmektedir ve buna göre alışveriş sağlanmaktadır.

Embriyo Bağışının Amacı

Embriyo bağışı sonrası aileler arasında bilgi alışverişi ve iletişim olasılığı bulunabilmektedir. Bu durum olumlu ve olumsuz birçok yönüyle ele alınması gereken bir durumdur. Yapılan incelemelerde iletişim halinde olan ailelerde çocuğun güzel yetiştirilebilmesi için birbirine destek olduklarına denk gelinmiştir. Ayrıca donör olan tarafın çocukla ilgili merakı ve endişesi de bu noktada giderilmiştir. Fakat olumsuz yönlerinin de olduğuna dair tespitler elbette ki mevcuttur. Aileler arasında farklılık ve olaylara bakış açıları olumsuz bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Bu noktada sağlayıcıların çocuk üzerinde herhangi bir hakkının olmadığını da belirtmek de fayda var.

Linki tıklayarak tüm tüp bebek tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir diğer nokta ise çocukla temasa geçilmesi durumudur. Bu noktada çoğunlukla bu durum reddedilmektedir fakat çocuğun yetişkin olması ve genetik ailesiyle görüşme talebi olması durumunda ailelerden bunu kabul edenler de çoğunluktadır.

Çalışma Sınırlamaları

Bu çalışma yürütülürken embriyo bağışı sonrası çocuk sahibi olanlardan birbiriyle temas etmek isteyenler ve temas edenler seçilmiştir. Bu reddeden veya temas halinde olmayanlar gruba dâhil edilmemiştir.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x