GenelManşet

Emekli camiası oldukça tepkili

60 bin emeklinin yaşadığı Kırıkkale'de gözler hükümetin açıklayacağı ek zam kararındaydı. Ancak görüldüğü gibi bu zam kararı beklenildiği gibi olmadı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

60 bin emeklinin yaşadığı Kırıkkale’de gözler hükümetin açıklayacağı ek zam kararındaydı. Ancak görüldüğü gibi bu zam kararı beklenildiği gibi olmadı.


Türkiye Emekliler Cemiyeti Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin emekli camiası olarak hayal kırıklığı içerisinde olduklarını dile getirdi.

Asgari ücretin 17 bin TL olduğu bir ortamda emekli maaşının 10 bin civarında tutulması bile emeklinin dışlandığını ve yalnız bırakıldığının bir göstergesi olduğunu ifade etti .

Hayat pahalılığının İyice kendini hissettirdiği şu günlerde gelen zammın piyasaya düşmeden eridiğini ifade eden Zekeriya Aytekin üyelerinin büyük bir şok yaşadıklarını umutlarının suya düştüğünü söyledi.

Zekeriya Aytekin yapmış olduğu açıklamada emekli ile adeta alay edildiği görmezlikten gelindiğini dile getirdi .Aytekin ” Maalesef TÜİK verilerinin de altında açlık sınırının da altında bir zamla adeta emekliyle alay edercesine 2024 yılı emekliler yılı olarak ilan edilmiş olup bu görüş emeklileri üzmüştür verilen 37,5 zammın üzerine yüzde 5 ilave zam göstermelik bir zamdır hiç değilse bizim beklentimiz memur emeklisinin seviyesine de S.S.K emeklisi ve Bağ kur emeklisinin getirilmesi bir ölçüde emekliler arasındaki bu ayırımcılığı giderilebilirdi ama bunu yapmayıp temmuz 2024 zammı ile bu eşitsizliğin giderileceği beyan edilmiş olup bu söyleme hiçbir emekli inanmamaktadır.” şeklinde Temmuz’da yapılacak iyileştirmeden de endişeli olduklarını dile getirdi.

  Aytekin açıklamasının devamında” Sonuç olarak diyoruz ki en düşük emekli maaşının asgari üçret seviyesine getirilmesi açlık sınırı ve altında hiçbir emeklinin maaş almaması taleplerimizi sunarken yeniden emekli maaş düzenlemesinin gündeme getirilmesini yetkililerden beklemekteyiz” dedi.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x