GündemKırıkkaleManşet

Emeklilere ucuz yollu TOKİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

EMEKLİLER DERNEĞİ BAŞKANI KESKİN, EMEKLİLER İÇİN TOKİ MÜRACAATLARININ BAŞLADIĞINI AÇIKLADI
 
2014 yılında görüşülen Türkiye İşçi Emeklileri ile TOKİ görüşmeleri neticesinde protokol imzalanmış ve TOKİ tarafından emeklilerin faydalanması için ülke genelinde toplu konut yapılacağı açıklanmıştı. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Türkiye İşçi Emeklileri Şube Başkanı Basri Keskin, müracaatların bugünden itibaren başladığını söyledi.
 
2+1 240, 3+1 250 LİRA
Türkiye İşçi Emeklileri Derneğinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakanlık dönemindeki ziyaretlerinde emeklilere ucuz TOKİ talebinde bulunulmuş, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da olumlu baktığı proje kapsamında Batman, Şanlıurfa ve Adana illerinde emekliler için TOKİ yapımı başladı. Türki İşçi Emeklileri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Basri Keskin’i ziyaret ederek, konu ile ilgili bilgiler aldık. Keskin emekliler için TOKİ yapımının yazışmalarının sürdüğünü ve ilerleyen zamanlarda merkezde olmak şartı ile TOKİ çalışmalarının yapılacağını söyledi. Keskin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “2014 yılındı Başbakanlık görevi yürüten Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ı ziyarete gittiğimizde derneğimiz genel merkezi bağlamında kendilerine emeklilere ucuz yollu TOKİ evleri yaptırılması talebimiz vardı. 2014 yılında TOKİ’ye talepte bulunarak bu işlemler başlamış durumda.  Şuanda Batman, Adana ve Şanlıurfa illerimiz üyelerini kayıt yaparak, TOKİ’de yapılacak binaların 2+1 evlerin 240 lira, 3+1 evlerin ise 250 lira olmak kaydı ile vilayete yazı yazılarak vilayetten arsa talep edip, üyelerimize evler yaptırmak üzere genel merkez olarak bir yıl önce başlatmış durumdayız” ifadelerini kullandı.
 
 
BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLADI
Keskin açıklamalarının devamında “Bugün için diğer şubelerimizde başladı fakat Kırıkkale’mizde henüz başlamadı. 2+1 daireleri 240 lira ve 3+1 daireleri 250 liradan almak isteyen üyelerimiz bize müracaatta bulunmaları gerekmekte. Bu proje ilk olarak Valilik makamında başlayacak daha sonra defterdarlık ile devam edip belediyeden arsa talebinde bulunulacak.  Şehre uzak kalmamak şartı ile bizim talebimiz bu yöndeydi. Bu kapsamda Kırıkkale’de bugünden itibaren başlamış durumda” diye konuştu. Emeklilere mevcut TOKİ binalardan da teslim yapılacak mı? Sorusuna yanıt veren Keskin, “Mevcut binalardan teslimat yapılmayacak. Yeni bir TOKİ yapılacak ve emeklilerin adına olacak. İsim emekliler adına olacak. Yani emekliler TOKİ’si olacak. Eğer ki müracaatlar yapılan TOKİ evleri sayısından fazla olursa noter eşliğinde evler tahsil edilecek. Konu ile ilgili sadece bizim derneğimize yani Türkiye İşçi Emeklilerine üye olanlar bu fırsattan yararlanabilecek” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu