GündemKırıkkaleManşet

Emekliye verilen zam cebe girmeden uçtu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Aytekin, 2016 yılında emeklilere yapılan zammın, daha emeklilerin cebine girmeden enflasyon zammı ile gittiğini belirtti.
 
“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”
2016 yılında verilen zammın, enflasyon zamları ile birlikte ceplerine girmeden gittiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Aytekin “Seçimlerden önce secim yatırımı olarak verilen 100 TL Seyyanen zam ve hayali enflasyon zammı 3.86 TL olarak verilen 2016 Ocak zammı emeklinin cebine daha girmeden zam yağmuru başladı verilen zamlar emeklinin derdine derman olmadı Emekliler olarak insanca yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
 
EMEKLİNİN BELİNİ BÜKTÜ
Elektriğe suya ve doğal gaza yapılan zamların yanı sıra ekmeğe yapılan ve gıda maddelerine yapılan zamların emeklinin belini büktüğünü ifade eden Aytekin, “Verilen zamlar kaşıkla verip ve kepçeyle aldılar Dolar aldı başını gidiyor. Emeklilerin yüzde 85 i açlık sınırının altında maaş alırken kart borçlarını ödeyemeyen emekli içra takibiyle karşı karşıya kalmış durumdalar. Emeklilerimizin beklentileri içerisinde verilen sözlerin yerine getirilmesinin takipçisi olarak emeklinin teşkilatı olan derneğimiz her zaman ve zeminde emeklinin hakkını koruyacaktır. Her platformda konular dile getirilecektir” şeklinde konuştu.
 
ÖNEM ARZ EDİYOR
Aytekin, “Verilen sözler içerisinde evi olmayan emeklilere TOKİ Kanalıyla ev sahibi olmaları çalışmaları ve maaş alınan bankalardan yılda verilen promosyon çalışmalarını yanı sıra eksik kalan 2000 ile 2008 yılları arsında emekli olanlara yapılacak intibak çalışması ayrıca hastanelerden kesilen muayene ve ilaç katkı paylarının kesilmemesi önceliklerimiz arasındadır. Hayata daha gecirilmeyen emekli çalışanlarından kesilen destek priminin kesilmemesi büyük önem arzetmektedir” dedi.
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu