Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Emirhan, 12 yılda 3 bine yakın kitap okudu

Kırıkkale'de doğum öncesi merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı beyin felci (serebral palsi) olan 17 yaşındaki Emirhan Tolubilek, kitap okuma azmiyle örnek oluyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de doğum öncesi merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanlarının hasar görmesinden dolayı beyin felci (serebral palsi) olan 17 yaşındaki Emirhan Tolubilek, kitap okuma azmiyle örnek oluyor.

SÜRECİYLE DÜZENLİ GİTMEYE BAŞLADI

Halk kütüphanesinin müdavimlerinden lise 3. sınıf öğrencisi Tolubilek, hem kitap okuyor hem de arkadaşlarıyla zaman geçirerek sosyalleşiyor. Emirhan, Kovid-19 salgını döneminde zaman zaman mahrum kaldığı kütüphaneye, normalleşme süreciyle düzenli gitmeye başladı.Şimdiye kadar 3 bine yakın kitap okuyan Tolubilek, 2015’te Kültür ve Turizm Bakanlığından “En Çok Kitap Okuyan Okur” ödülünü kazandı. Tolubilek, aynı bakanlığın 2017’de hazırladığı “Sıra Dışı Okurlar 7” belgeseline de konu oldu. Hazırlanan belgesel, bakanlığın sosyal medya mecralarında ve TRT Belgesel kanalında yayımlandı.

EMİRHAN TOLUBİLEK, AA MUHABİRİNE, KİTAP OKUMAYI ÇOK SEVDİĞİNİ SÖYLEDİ

Günde en az 2 kitap okuduğunu dile getiren Tolubilek, “Kütüphaneyi de çok seviyorum. Oraya gidip kitap alıyorum. Kütüphanede çeşitli etkinliklere de katılıyorum, kitap okuyorum ve eğleniyorum. Derslerim de çok iyi, öğretmenlerimden çok memnunum. İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Bilgisayarı hangi çocuk sevmez ki? Kitap okumak çok faydalı, herkes kitap okusun.” diye konuştu.

EMİRHAN ÇOK SOSYAL BİR ÇOCUK

Tolubilek’in annesi Yasemin Baran da oğlunun hareketlerinde savrulmaların olduğunu, büyüdükçe durumun düzelmeye başladığını aktardı.Oğlunun sporla beraber toparlanmaya başladığını ifade eden Baran, “Emirhan çok sosyal bir çocuk ve 5 yaşından beri kitap okuyor. Emirhan’ın gelişiminde faydası olsun diye ben de kitap okumaya başladım. Kitap satın almaya yetişemeyince kütüphaneden ödünç almaya başladık.” dedi.Baran, oğlunun 7 yaşından beri kütüphaneye gittiğini belirterek, “Orada diğer etkinliklere de katılıyor. Kendisini hiçbir etkinlikten mahrum bırakmadım. Şimdi biraz tablete alıştı ancak kitap okumaktan vazgeçmiyor.” diye konuştu.Yasemin Baran, eğitimini evde sürdüren oğlunun öğretmenlerine ve kütüphanede kendilerine yardımcı olan görevlilere teşekkür etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x