Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

En büyük engel sevgisizliktir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Engelli bireylerin siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatın her alanında entegrasyonundan elde edilecek kazanımları artırmayı amaçlayan bir gün olan Dünya Engelliler Günü, Kırıkkale’de farkındalık yaratan etkinliklerle kutlandı.

HAYATI PAYLAŞMAK, SEVMEK, SAYMAK İÇİN ENGEL YOKTUR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kırıkkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı bakım evinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Şarkı ve türkülerin söylendiği etkinliklerde yüzlerindeki tebessümün eksik olmadığı engelli vatandaşlar, gönüllerince bir gün geçirdiler. Etkinliklerin açılış konuşmasında en büyük engelin sevgisizlik olduğuna vurgu yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Uğurlu, “Ülkemizin son yıllarda ortaya koyduğu sosyal politika içerisinde en önemli başlıklardan birisini engelli hizmetleri oluşturmaktadır. Erişilebilirlikle ilgili düzenlemelerin yasal mevzuata bağlanması, engellilerimizin evde bakım desteği ile aileleri ve yakınları yanında bakılması, yine kurum bakımı dediğimiz rehabilitasyon kurumlarında engellilerimize yönelik hizmetlerin sunulması, engelli kimlik kartı, engellilerimize tanınan istihdam hakkı bunların birkaç tanesidir. Tüm vatandaşlarımızı, Tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarını, Sivil Toplum Örgütlerini engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkı bağlanmaları ve toplumla kaynaşmalarını sağlayıcı çalışmalara destek vermek üzere davet ediyorum.  Hayatı paylaşmak, sevmek, saymak için engel yoktur unutmayalım en büyük engel sevgisizliktir.”dedi.

HER ZAMAN ENGELLİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

Devletin tüm imkanlarıyla engelli vatandaşlarının yanında olduğunu ifade eden Vali Yunus Sezer, “Devlet olarak her zaman engellilerimizin yanında olacağız, toplum olarak yanlarında olacağız. Onların diğer insanlarımız gibi toplumla kaynaşmasında, toplumda yer almasında, önlerine çıkan engelleri aşmasında  elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Son yıllarda sosyal devlet anlayışının gereği olarak ta büyük ilerlemeler kat etmiş durumdayız. Hem kamu kurumlarımızda hem de anlayış olarak toplumlar engelli vatandaşlarımıza layık oldukları hizmeti vermek adına bir çok proje hayata geçirildi. Bir çok destekte devam ediyor.”dedi.

ÖNEMSENMEK ONLAR İÇİN NE KADAR ÖNEMLİ BİR BİLSENİZ

Engelli vatandaşların en ufak bir şeyden bile mutlu olabildiğini ve önemsenmenin onlara büyük bir mutluluk verdiğini de belirten Vali Sezer, “Benim üzerinde durmak istediğim konu engellilerimizin kendileriyle ilgili, engelli yakınlarımızla ilgili. Engelli yakınlarımız hayatlarını çocuklarına kardeşlerine adayarak çok büyük fedakarlık yapıyorlar. Adeta onlarla hayatlarını bütünleştirip, kendi hayatlarını onlara bahşetmiş durumdalar. Çocuklarının bir gülücüğü onlara dünyalar kadar mutluluk veriyor. Ömürlerine ömür hayatlarına hayat ekliyor. Diğer taraftan engelli kardeşlerimiz ellerini tuttuğumuz zaman hayata ne kadar sıkıca bağlandıklarını görüyoruz. Önemsenmek onlar için ne kadar önemli bir bilseniz. Onun için bu tür projelerimizi daha da artırarak devam ettirmek zorundayız.”dedi.

ŞAMPİYON BAŞARI HİKAYESİNİ ANLATTI

Halterde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu bulunan Üzeyir Karakoç ise başarı hikayesini şu cümlelerle anlattı: “Ben Üzeyir Karakoç 20 yaşındayım ve Kırıkkaleli’yim. Doğuştan Spina Bifida adı verilen hastalık nedeniyle engelli doğdum.  Ortaokuldan mezun oldum. Liseyi açıktan okuyorum. Annem ile birlikte yaşıyorum. Sporla ilgim ilk olarak ortaokul döneminde başladı, basketbolla bir süre ilgilendim. Önce çok kilolu olmam nedeniyle zayıflamak amacıyla spora başladım, daha sonra halteri öğrendim ve kendimi bu alana yönelttim. Farkındalık yaratmak amacıyla engeli olmayanlarla birlikte yarıştım, birinci oldum. Ayrıca Gürcistan’da yine engelli olmayanlarla halter alanında yarıştım ve rekor kırdım. 2017 yılında Türkiye Şampiyonasında birinci Meksika’da Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanarak orada üçüncü oldum. 2018 yılında da yine aynı şekilde Türkiye’de gerçekleştirilen Şampiyonada birinci olarak Avrupa’ya gitmeye hak kazandım ve Fransa Bercsumherg kentinde düzenlenen yarışmada birinci oldum ve rekor kırdım. Ben tüm engellerimi aştım ve şu an karşınızda Dünya Halter Şampiyonu olarak duruyorum.”dedi. Konuşmaların ardından bakım evinde kalan engelli vatandaşlar şiirler okuyup şarkılar söylediler. Oratoryo gösterilerinin de yer aldığı etkinliklerde ayrıca el sanatları sergisinin de açılışı gerçekleştirildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x