Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Enflasyon farkı kadroya geçenlere de uygulanmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hizmet-iş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü kadroya geçen taşeron işçiler ve KİT’lerde kadroya geçmemiş işçiler için yüzde 4+4’ün üzerine bir enflasyon farkının uygulanmasını talep ettiklerini vurguladı.

YÜZDE 20,30 ORANINDA ARTIRILMALI

Kadroya geçen işçilerin haklı talepleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Hizmet-iş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Celal Yünlü “2017 yılındaki enflasyon oranı dikkati alınarak 2018’in rakamları belirlenmişti. Bu yüzde 4+4’te enflasyona bağlı bir düzenlemeydi. 2018 yılı enflasyonu yüzde 20,30 gerçekleşti. Asgari ücrete yapılan artış da göz önünde bulundurulduğunda bu arkadaşlarımızın ücretlerinin en azından yüzde 20,30 oranından artırılmasını talep ediyoruz. Bu çalışma ile hem çalışanların adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde çalışmasını sağlayacağız hem ücretler arasındaki dengeyi kuracağız, hem de ülkemizin bu içinden geçtiği sıkıntılı süreci birlikte aşmış olacağız” diye konuştu.

ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HAKLARI

Hükümetimizden talebimiz taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın, KİT’lerde çalışan kadro alamamış arkadaşlarımızın ücret zamlarının enflasyon oranında artırılması. Bu bizim en doğal hakkımız. Çalışanların analarının ak sütü gibi hakları olan bir talepleri. Biz bunu sonuna kadar ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Bununla da yetinmiyoruz, bütün taşerondan kadro alan arkadaşlarımızdan, KİT’lerde ve bakanlıklarda çalışan arkadaşlarımızdan taleplerini yazılı olarak aldık ve bir imza kampanyasına dönüştürdük” ifadesini kullandı. Başkan Yünlü, taşerondan kadroya geçiş sürecinde olan işçiler için yüzde 4+4’ün üzerine bir enflasyon farkının uygulanması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümete ve Meclis’teki partilere talepte bulunduklarını sözlerine ekledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x