Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleYaşam

Engelli genç kızlara temsili “kına gecesi”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle kentteki 15 zihinsel engelli kıza gelinlik giydirilerek kına gecesi yapıldı.

Gelinlik giyip gönüllerince eğlendiler

Engelsiz Kafe’de gerçekleştirilen etkinlikte, gelinlik giyen 15 zihinsel engelli kız, aileleriyle müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Engelli gelinler ve aileleriyle yakından ilgilenen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün mutlu oldukları bir gün olduğunu belirterek, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutladığını ve ellerinden öptüğünü söyledi.

Herkes mutlu özellikle annelerimiz çok mutlu

Engelli kızların annelerinin kendilerine gelinlik giyme isteğinden bahsettiklerini ifade eden Saygılı, “Sürekli bir araya geldiğimiz Engelli kardeşlerimizin anneleri, genç kızlarının gelinlik giyme isteğinden bahsetti. Bu özel evlatlarımızın eli öpülesi annelerinin de Anneler gününü böyle kutlayalım, hepimizin mutluluğunu beraber paylaşalım istedik. Bu özel evlatlarımızın yüreğinde sevgiden başka hiçbir şey yok. İşte bu özel evlatlarımızın eli öpülesi annelerinin ayakları altındadır cennet.  Bizde bu organizasyonun en uygun günün bugün olduğunu tespit ettik. Güzel bir organizasyon ve gerçekten bir düğün oldu. Mutluluk da mükemmel. Herkes mutlu özellikle annelerimiz çok mutlu. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik oldu inşallah bunun devamını da getiririz. Hem engelliler haftası ve hem de anneler gününde çok özel bir gün oldu. Bende bu etkinlikte çok duygulandım tabi ki bu mutluluğu görünce ister istemez duygulandırıyor. Özel kardeşlerimiz bunlar inşallah her şey gönüllerince olur. Bu vesile ile hem engelliler haftasını hem de bu özel evlatlarımızı yetiştiren annelerimizin ve tüm annelerimizin Anneler gününü kutluyorum. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Törene katılan aileler de etkinlik için Saygılı’ya teşekkür etti. Saygılı, konuşmasının ardından engelli gelinlerle pasta keserek altın taktı. Tören, gelinlere kına yakılmasının ardından sona erdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x