Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Eroğlu,Esnaf Kara Kara Düşünüyor

Kırıkkale Lokantacılar, Kebapçılar, Köfteciler, Tatlıcılar ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Yurtalan Eroğlu, Covid-19 nedeniyle Türkiye'ye yeni getirilen kısıtlamalar hakkında açıklamada bulundu. Eroğlu, "20.11.2020 Cuma Günü Saat:20.00de başlayacak olan kısıtlamalar esnafı karar kara düşündürüyor. 'dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

GÖRÜŞÜP DÜZELTMELERİNİ İSTİYORUZ
Eroğlu, “Covid 19 nedeni ile kapalı olan kantinciler 31 Aralık’a kadar yine kapalı kalacaklar. Yaklaşık 8 aydır kapalı olan kantincileri hem geçim derdi hem de biriken borçları nedeni ile zor durumdalar.Hafta sonu getirilecek olan kısıtlama nedeni ile esnafımız sabah iş yerlerini 10’da açabilecek. Ancak bu saatten önce işe giden insanlara (güvenlik, resmi görevlileri, fabrika ve özel sektör çalışanları) poğaca, börek, simit vb. ürünlerini satamayacaklar. Bu konuda da devletimizden yeniden bir gözden geçirmesini istiyoruz. Hafta Sonları pastanelerin sabah erken saatte açmalarını telep ediyoruz. Ayrıca Kırıkkale Merkez’de bulunan bütün lokantalar sadece paket servis yapabilecek, içeriye misafir alamayacak, masalarına müşteri oturamayacakken, bu durum yol boyunda faaliyet gösteren işletmelerde, lokantalarda tam tersi olacak. Yani Yol üzerindeki lokantalarda hiçbir kısıtlama olmayacak. O zaman akıllara şu geliyor “ Kırıkkale Merkez’deki lokantalarda covid-19 var, yol boyundaki lokantalarda yok” mu diyeceğiz. Lütfen idarecilerden bu konuyu görüşüp düzeltmelerini istiyoruz.”dedi.

İŞ YERİMİZİ KAPATMAK, KISITLAMAK ÇARE DEĞİL
“Yine Kırıkkale Merkez’de akşam bir tane çorbacı bile olmayacak, Kırıkkale birçok ile geçiş güzergâhında bulunan bir il. Dışarıdan gelen bir insan açık bir lokanta bulamayacak. Ya da görevli bir insan gece çorbacı ya da lokanta bulamayacak. Bu konuda da yetkililerden yardım bekliyoruz. 24 saat ruhsatı olan çorbacı esnafımız pandemi kurallarına uymak kaydıyla açık olmasını istiyoruz. Yine kısıtlamalar gereği sadece paket servis ve online satış yapacak olan lokantacı esnafı da ygulamalardan rahatsız. Covid-19 ile her türlü mücadele de devletin yanında olduklarını yasakların ve kısıtlamaların olması gerektiğini ancak dağ gibi biriken borçlar, Bağkur, SGK, Kredi ve Kredi kartı ödemeleri, kira, elektrik, telefon, su vb… bunları nasıl ödeyeceklerini bilemiyorlar. Ayrıca yanlarında çalıştırdıkları insanlara nasıl ücret ödeyecekler. İşten çıkaramıyorlar, çıkarsalar yeniden yetişmiş eleman bulamıyorlar. Kısıtlamalar olsun yasaklar olsun hepimiz dayanırız ama bir alt yapı olsun. Esnafımıza devlet bu kısıtlamalar boyunca yardım etsin. Bizlerde huzurlu bir şekilde evimizde kalalım, bu sürece destek olalım. İş yerimizi kapatmak, kısıtlamak çare değil.”

 

ESNAFIMIZDAN DA TALEPLERİMİZ VAR

“Değerli esnafımız sizlerde devletimizin koymuş olduğu Covid-19 kurallarına uymanızı; hijyen ile ilgili tedbirleri almanızı, maskenizi takmanızı, mesafenizi korumanızı, gıda ile temas ediyorsanız eldiven giymenizi rica ediyorum. Görevlilere zorluk değil, yardımcı olmanızı istiyorum. Sonuçta sağlık her şeyden önce gelir.”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x