Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Köşe Yazıları

31 Mart 2016

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

abdullah_pekgozYılını yazmasam akıllara hemen 31 Mart Vakası(13 nisan 1909) gelir büyük bir ihtimalle, Oysa 31.mart.2016 ileri ki zamanlarda çocukların vakası olarak anılacaktır.

 

Daha fazla heyecanlandırmayıp merakınızı gidereyim. Bu tarih Şanslı Çocuk Acun ILICALI’nın sahibi olduğu TV8’DE BAŞLAYAN O SES ÇOCUKLAR programı.

 

Programa baktığınızda yarışmacı çocukların aile profillerinde; dindar muhazafakarı, seküler,Batılısı,kentlisi-köylüsü,taşralısı,varoşlusu,Türkü-Kürdü,göçmeni,melezi,tesettürlüsü,mini eteklisi, kapalısı, açığıyla çocuk olarak ta yetişkin olarakta, ebeveyni-velisi ile oradalar.

 

Bakıyorsun bu mozaiğe hepsi de kuliste kıpır kıpırlar, yerlerinde duramıyorlar, ne heyecan, ne mutluluk öyle.

 

Sayın Acun ILICALI “eğlence endüstrisinden” epey para kaldırıyor. Gerçi ne diyeceksin ki adama, alıcısı çok.

 

Şöyle bakın bir programa, emin olun başka bir zaman asla bir araya gelmeyecek/getiremeyeceğin insanlar bu programda yan yana diz dizeler.

 

Ey kuliste heyecanından yerinde duramayıp zıp zıp hareket halinde olan anneler-babalar, anlamıyor musunuz bu program çocuklarınızın gelişimi açısından son derece zararlı. Eğitim, kültür, psikolojileri, sosyal ve bilişsel gelişimleri olumsuz etkileniyor.

 

Daha önce yine böyle bir program yapılmıştı da aynı kişi tarafından içerisinde Bendenizin de olduğu az sayıda insan tarafından program RTÜK’e şikayet edilmiş ve RTÜK PROGRAMI YAYINDAN KALDIRMIŞTI.

 

Ey anneler-babalar bakın Nisan-Mayıs ayları eğitim gören çocuklar-gençler için yazılı sınav zamanlarıdır. Bu programa katılan çocukların okulla bir ilgisi var mı bilemiyorum, ancak okulla ilgileri mutlaka olmalı, zira zorunlu eğitim(4+4+4) var, eğer okula gitmiyorlarsa yasalar gereği ebeveynleri sorumlu. Bu başka bir konu. Ey RTÜK hiç değilse şu programı okulların tatil olduğu yaz dönemine atamaz mısın, bu kadarcığını da mı yapamazsın?

 

BU ÇOCUKLAR ÜLKEMİZİN GELECEĞİ, çocuklarımızı sadece çocuk bayramlarında hatırlamayın, geleceklerinden siz sorumlusunuz.

 

Yarışmaya katılmayan milyonlarca çocuk bir şekilde bu programı gerek çevrelerinden gerek ailelerinden duyacaktır, ne kadar uzak dururlarsa dursunlar mutlaka merak edecekler ve bu çocuklarda ister istemez izlemeye başlayacaklardır.. Bakın etkileri nerelerden vuruyor.

 

İşte son YGS sonuçları;40 soruluk bölümlerde, Matematik dalında doğru cevap sayısı 7,9, Türkçe 19.31, Sosyal 10.45, Fen 5.7.

 

Eğitimde bir fiyaskoyuz, ilgililerin dikkatine sunarım.

 

Ey her konuda görüş bildiren, yol göstericilik yapan siyasetçilerimiz, Ey Milli Eğitim Bakanımız, Ey RTÜK, Ey yarışma heyecanını çocuklarından çok yaşayan anneler-babalar, Ey eğitimle ilgili vakıflar, sivil toplum kuruluşları, dernekler, Eğitim Sendikaları, Ey Öğretmen Camiamız…….

 

Ne duruyorsunuz?

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x