8 Mart Dünya Kadınlar Günü
-
Eğitim
Kadınlar Sorunlarla Yüz Yüze Bırakılıyor
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı A.Yücel Karabacak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Karabacak, "Kadın; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de günlük yaşamın her alanında sorunlarla yüz yüze bırakılan, hatta kimi zaman adeta sorunun kaynağı olarak görülen, toplumda erkeklerle eşit konuma ulaşması engellenen, ayrımcı ifadelerin odağında olan, toplumdaki görev ve sorumluluk dağılımına bakıldığında üretime katılarak çalışma hayatında aktif olarak bulunsa dahi “ana”, “ev işlerinden sorumlu kişi” nitelendirmeleri ağırlıklı olan kesimdir.''dedi.
Haberin Detayı -
Yaşam
Mücadelemizi ve Kararlılığımızı Sürdüreceğiz
Kırıkkaleli hemşerimiz Mamak Belediyesi Grup Başkan Vekili Esra Aksoy, 8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle açıklamada bulundu. Aksoy, " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan uluslararası bir gündür. Temelinde Kadınların İnsan Hakları siyasi, sosyal bilincinin geliştirilerek ekonomik siyasi sosyal farkındalıklarının artması hedeflenmektedir.'' dedi.
Haberin Detayı -
Yaşam
Kadınlarımız, Huzurlu Toplumun Temel Taşlarıdır
Vali Yunus Sezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı. Vali Sezer, mesajında şu ifadelere yer verdi. “ Sevgiyi, fedakârlığı, merhameti ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır.''dedi.
Haberin Detayı