Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Afet bölgesi talebine vekillerden destek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarihinin en şiddetli yağışlara sahne olan Haziran ayını yaşayan Kırıkkale’nin afet kapsamına alınarak üretici ve esnafların, banka yada kooperatif gibi yerlere olan borçların ertelenmesini talebine Kırıkkale Milletvekillerinden destek geldi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ CAN

Haziran ayında metrekareye 119 KG yağış alan, şiddetli yağışlarla birlikte can ve mal kaybı yaşayan Kırıkkaleli çiftçi ve esnafların çağrısına Milletvekilleri sessiz kalmadı. STK temsilcilerinin dile getirdiği Kırıkkale’nin afet bölgesi ilan edilmesi talebi milletvekilleri tarafından TBMM’de gündeme getirildi. TBMM’de söz alan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can “Memleketim Kırıkkale’de maalesef yoğun yağışlardan ötürü afet olayları yaşanmıştır. 3 gün önce Sulakyurt ilçemiz Ayvatlı köyünde yaşanan afette Mehmet Öztürk, Fatma Öztürk kardeşimiz hayvanlarını kurtarmak isterken sele kapılarak hayatlarını kaybetmişlerdir. Allahtan rahmet diliyorum. Sulakyurt’umuza geçmiş olsun. Yine Samsun-Kırıkkale-Sivas yolu kavşağı Delice ilçemizde aşırı yağışlardan dolayı trafiğe kapansa da sayın Valimiz ve karayollarının yoğun çalışması neticesinde trafiğe açıldı. Kırıkkale merkez, bütün ilçeleri ve köylerinde aşırı yağışlar devam etmekte, çiftçilerimizin mağduriyeti artmaktadır. Biz milletvekilleri olarak Valimiz başkanlığında hasar tespitlerini yaptırmaktayız ve takip etmekteyiz. Kırıkalemize geçmiş olsun diyorum” ifadesini kullandı.

CHP MİLLETVEKİLİ ÖNAL

CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal’da, Kırıkkale’nin Doğal Afet Bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi verdi. Önal “İstanbul’da olsam da gönlüm ve aklım Kırıkkale’ de. Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale ve ilçelerinde meydana gelen yoğun yağış, özellikle Kırıkkale merkez ve Keskin, Yahşihan, Sulakyurt, Delice, Çerikli merkez ve köylerinde çok şiddetli zararlara ve can kaybına neden olmuştur. Son zamanlarda yurt genelinde etkili olan yağışlardan diğer illere oranla daha çok etkilenen Kırıkkale, Doğal Afet Bölgesi ilan edilmelidir. Yaşanan doğal afette hayatını kaybeden hemşehrilerime Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Kırıkkale’nin doğal afet bölgesi ilan edilmesi ve tüm hemşehrilerimizin zararlarının giderilmesi için üzerime düşeni yapacağım.” diye konuştu.

MHP MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK

MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; TBMM’de bir açıklama yaparak, son günlerde meydana gelen aşırı yağışlardan en çok etkilenen İl’in Kırıkkale ve ilçeleri olduğunu belirterek, özellikle çiftçilerimizin zararlarının karşılanmasını istedi. Öztürk “Haziran ayı başından bu yana devam eden kuvvetli yağışlar; Kırıkkale Merkez, Sulakyurt, Delice, Çerikli ve köylerinde çok şiddetli zararlara neden olmuştur. Bu kapsamda; ilçe merkezlerinde bazı köprülerde hasar ve kısmi yol çökmeleri yaşanmış, Tarım arazileri ciddi miktarda su altında kalmış, üreticimizin 1 yıldır umut bağladığı ürünleri zarar görmüş, yollarda, çamur ve taş birikmesine bağlı kapanmanın yanı sıra; dere taşması, köprü ve dere geçişlerinde hasar meydana gelmiştir. Elektrik ve su kesintileri yaşanmış, Kırıkkaleli hemşehrilerimiz mağdur olmuşlardır. Kırıkkaleli çiftçilerimizin; banka, elektrik, su borçları yüzünden maddi imkânları yerinde değildir. Bu yüzden sigortalı, sigortasız gözetmeksizin, yaşanan aşırı ve kuvvetli yağışların neden olduğu zararlar, devlet yardımı kapsamında değerlendirilerek giderilmelidir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x