Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Pazarcık’ta Devlet Millet Dayanışması

7,7 ve 7,6’lık asrın en büyük depreminin yaşandığı ilk günden itibaren Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinin üzerinden elini çekmeyen ve ilçede yaşamın normalleşmesi için çalışmalarını sürdüren Kırıkkale, ilçe halkının da takdirini kazanmış durumda. Kırıkkale’de yayımlanan yerel gazete sahipleri ve gazeteciler koordinesini Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun yaptığı Pazarcık ilçesine giderek bölge halkının acısını paylaştı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

7,7 ve 7,6’lık asrın en büyük depreminin yaşandığı ilk günden itibaren Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinin üzerinden elini çekmeyen ve ilçede yaşamın normalleşmesi için çalışmalarını sürdüren Kırıkkale, ilçe halkının da takdirini kazanmış durumda. Kırıkkale’de yayımlanan yerel gazete sahipleri ve gazeteciler koordinesini Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun yaptığı Pazarcık ilçesine giderek bölge halkının acısını paylaştı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

PAZARCIK’TA KIRIKKALE SEVGİSİ

Kırıkkaleli gazeteciler, depremin yaşandığı Pazarcık’ta görev yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Kırıkkaleli bürokratları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiler. Kırıkkale’de yayınlanan İl, Manşet, Kalehaber ve Yenigün Gazetelerinden Ramazan Çetin, Davut Kayır, Cengiz Selci, Ercihan Çakmak, Cihat Mencet ve Kenan Kuzucu, yaptığı ziyarette deprem bölgesinde bulunan vatandaşların acıları paylaşıldı, AFAD çadırlarında kalan depremzedeler ve esnafla sohbetler yapıldı. Kırıkkaleli gazeteciler, Pazarcık’ta yaptığı ziyaret sırasında ilçeyi gezdi. Depremzedelere yapılan yardımlar yerinde görerek esnaflarla sohbetler gerçekleştirildi. Devletin kendilerine gösterdikleri ilgi ve alakadan memnuniyetlerini  dile getiren esnaflar, özellikle ilçede yaraların sarılması için yardımlaşma örneği sergileyen Kırıkkale hakkındaki pozitif düşüncelerini aktararak Kırıkkalelilere teşekkürlerini ilettiler.

YARDIMLAŞMA DEVAM ETMELİ

Bölgede koordinatör vali olarak görev yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, yardım  çalışmalarına   ara verilmemesi gerektiğini vurguladı. Vali Tekbıyıkoğlu, Pazarcık’ta ve deprem sonrası ülkede Devlet -Millet dayanışmasının en güzelini dünyaya gösterdiğini dile getirdi. Mahalli gazeteler grubuyla görüşme sırasında Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve Kahramanmaraş Jandarma teşkilatı yetkilileri de hazır bulundu. Vali Tekbıyıkoğlu, Yahşihan Belediye Başkan Osman Türkyılmaz’a, Kırıkkale Belediyesi ve diğer belediyelere, STK lara Deprem bölgesine yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür etti . Deprem bölgelerine yapılan yardımların kesilmemesi ve devam etmesinin son derece önemli olduğunu belirten Vali Bülent Tekbıyıkoğlu özellikle Ramazan ayı ile birlikte yardım hareketlerine tekrar başlamasını önerdi.

PAZARCIK’DA KIRIKKALE BELEDİYESİ

Kırıkkale Belediyesi ekipleri 6 Şubat 2023 tarihinde bu tarafa Pazarcık ilçesinde adeta 24 saat çalışma sergiliyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın da aktif olarak katıldığı çalışmalarda Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Koray Aslan, zabıta ekip başı Sinan Çelen de görev alıyor.  Kırıkkale Belediyesi’ne ait 57 personel ve 10’u Kırıkkale Belediyesi’ne ait olmak üzere toplam 57 araç deprem bölgesinde aktif olarak görev alıyor. Kardeş şehir olduğumuz Pazarcık’ta esnaflar  memnuniyetini Kırıkkale Belediyesi ekiplerine “Buyurun çayımızı için, yemek ısmarlayalım’ davetleri ile memnuniyetlerini dile getiriyor. Pazarcıklı vatandaşların Kırıkkale hakkındaki olumlu düşünceleri Kırıkkaleli yerel gazetecileri gururlandırdı.

PAZARCIK CANLANIYOR

80 bin nüfusa sahip olan Pazarcık ilçesinde depremde 500 e yakın can kaybının yaşandığı belirtiliyor. Depremin merkez üssü ilçe de yaklaşık 10 bin nüfus ilçeyi terk etmemiş durumda. İlçe ziyaretleri hakkında değerlendirmede bulunan gazeteciler “Devlet tüm imkanları ile burada. Esnaflar tek katlı binalarda hizmete başlamış durumdalar. Kamu hizmetleri Pazarcık Kaymakamlığı binası ve çevresinde mobil araçlarda ve çadırlarda hizmet veriyor. Merkezdeki çok katlı binalar sağlam ancak kenar mahallelerdeki eski betonarme apartmanlar yıkılmış durumda. Zorluğa rağmen hayat devam ediyor. Devletmiz  ve  Milletimiz el ele. Kardeş ilçede Kırıkkale’ den gelen yardımlara ve desteğe özel bir minnet duyularak teşekkür ediliyor” ifadelerine yer verdi.

PAZARCIK’TA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Pazarcıkta Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkaleli birim müdürleri, Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, özverili bir şekilde çalışıyor. Yöre halkı ve esnaflar, “Bizim Ali Osman” diye sevgi gösterisinde bulunuyorlar. 6 Şubatta yaşanan deprem sonrası  Pazarcık’ta hayat her geçen gün normalle dönüyor İşyerleri açılıyor. Çadırlarda eğitim devam ediyor. Kırıkkale Şehircilik ve İklim İl Müdürü Uğur Atar, gazetecilerin ziyarettin de bölgenin yapılaşması hakkında bilgi verdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x