Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşetSağlık

Ambulans Dostu Sürücü Uygulaması’ başlıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, ambulansların trafikte yaşadığı sorunları en aza indirmek, trafikte sorumluluğun tüm vatandaşlar ile birlikte paylaşılması gerekliliğini vurgulamak, Acil Sağlık Hizmetlerine trafikte kolaylık gösteren vatandaşları ödüllendirmek ve örnek göstermek amacıyla hazırlanan projenin hayata geçirileceğini bildirdi.

‘HER AY BİR SÜRÜCÜ BELİRLENECEK’
Dr. Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, 112 Ambulans Dostu Sürücü Uygulamasının Vali Ali Kolat’ın müsaadeleriyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğünün ortak çalışması şeklinde planlandığını belirtti. Ambulansları trafikte oldukları sırada, seyir halinde bulanan sürücülerin arasından en kritik manevra ile yol veren sürücü bir komisyon tarafından değerlendirilerek, her ay bir Ambulans Dostu Sürücünün belirleneceğini ifade eden Dr. Uzun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

‘İLKYARDIM SETİ HEDİYE EDİLECEK’
“Belirlenen sürücüye ilkyardımın hayati önemi düşünülerek İlkyardım Seti hediye edilecektir. Hediye Vali Ali Kolat tarafından verilecektir. Ani gelişen, ölüm riski taşıyan hastalık, trafik kazası gibi durumlarda hasta yaralıya ulaşma, hasta yaralıyı hastaneye sevk etme görevini üstlenen 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin görevinin hayat kurtarmak olduğu unutulmamalıdır. Kim bilir kurtarılması gereken hayat belki de sizin bir yakınınız olabilir.

YILSONUNA KADAR SÜRECEK
Zira 112 Acil Sağlık Hizmetleri için her saniyenin önemi oldukça fazladır. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri konusundaki amacımız, her vakayı bir an önce olabilecek en kısa zamanda hastane ortamına sevkini gerçekleştirmektir. Proje uygulaması şubat ayından itibaren başlayıp yılsonuna kadar uygulanacak ve trafikte farkındalık oluşmasını hedefliyoruz”

Başa dön tuşu