Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleSağlık

Anestezi Teknisyenlerinin mesleki sorunları çözülmeli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, söz konusu sağlık çalışanlarının mesleki sorunlarının çözülmesi gerektiğine dikkat çekti.

RADYASYON ALABİLME İHTİMALLERİ VAR

Yataklı Tedavi Kurumlarının en kritik biriminde görev yapan anestezi teknisyen ve teknikerlerinin çeşitli meslek riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, görevi sırasında kritik kararlar almak zorunda olduklarını ve bundan dolayı ciddi sorumluluk altına girebildiklerini söyledi. Taşkın, Anestezi teknisyen ve teknisyenlerinin idari, mesleki, sosyal ve ekonomik sorunlarının göz ardı edildiğinin altını çizdi. Başkan Taşkın “Anestezi teknisyen ve teknikerleri görevleri gereğince hem fizik hem de mental yorgunluk yaşamaktadırlar. Bunun yanı sıra toksik atık ve anestezik gazlara maruz kalan çalışanların daha sağlıklı ortamlarda mesleklerini sürdürebilmeleri için gereken koşullar acilen sağlanmalıdır. Herhangi bir operasyon sırasında Skopi cihazından radyasyon alabilmekte ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilmektedirler” ifadesini kullandı.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA GÖREV YAPIYORLAR

Taşkın “Anestezi teknisyen ve teknikerlerinin çalışma alanları ameliyathanelerdir. Ancak uygulamada ameliyathane dışındaki farklı birimlerde çalıştırılmak istenmektedirler. Hâlbuki anestezi teknisyen ve teknikerleri, eğitimini aldığı alanda çalıştırılırsa daha başarılı olacaktır. Anestezi Teknisyen ve Teknikerlerinin işyeri sorunları, ekonomik ve sosyal sorunları gözden geçirilmeli ve iyileştirilmesi için çalışma yapılmalıdır. Zor şartlar altında görev yaptıkları unutulmamalıdır. Bu vesileyle Anestezi Teknisyen ve Teknikerlerinin bu özel gününü kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir çalışma hayatı temenni ediyorum” dedi.

Haber: Yeliz Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu