Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sulakyurt

Baraj Gölünde Ağ İle Balık Tutanlara Ceza

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde baraj gölünde ağ ile balık tutan kişi yakalanarak idari ceza uygulandı. Jandarma ekipleri, balıkları bir bir kurtararak yaşamaları için tekrar suya bıraktı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde baraj gölünde ağ ile balık tutan kişi yakalanarak idari ceza uygulandı. Jandarma ekipleri, balıkları bir bir kurtararak yaşamaları için tekrar suya bıraktı.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Edinilen bilgilere göre, Sulakyurt baraj gölüne bot ile açılan ve suya ağ seren şüpheliyi gören çevredeki vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, olay yerine gelerek balık tutan kişiyi sudan çıkardı. Ağa takılan balıkları ise tekrar yaşamaları için suya geri bıraktı. Kırıkkale genelinde ağ ile balık tutmanın yasak olması nedeniyle kişiye idari ceza uygulandı. Yaklaşık 400 metre uzunluğundaki ağa da el konuldu.

BARAJ GÖLETİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik “İlçemizde bulunan Sulakyurt Sulama Barajında 1000 metre ağ atarak, kaçak balık avı yapan vicdansızlar, İl Jandarma Alay Komutanımızın talimatlarıyla Kahraman Jandarmamız tarafından yakalanarak botlarına ve ağa el konulup adalete teslim edilmiştir. Ağa takılı balıklar jandarmamız tarafından tekrardan baraj sularına bırakılmıştır. İl Jandarma Komutanımız ve ekibine İlçem ve şahsım adına çok teşekkür ederim. 8 yıldır ne zahmetlerle Baraj sularına bıraktığımız balıkların katliamına müsaade edilmeyecektir. Tüm ilçe halkımızı Baraj sahamıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Duyarlı Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ağ, tırıvırı vb. Avlanmalarına müsaade edilmeyecek en ağır cezalar verilecektir. Olta balıkçılığı serbest olup abartmadan bir kaç tane balık avlanmaya müsade edilmektedir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x