Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSağlık

Diyabet salgınını önleyelim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ KIRIKKALELİLERİN ÜCRETSİZ ŞEKERİNİ VE TANSİYONUNU ÖLÇTÜ

 

14 Kasım Dünya Diyabet günü münasebetiyle İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Cumhuriyet Meydanında ‘Diyabet Salgınını Durduralım’ stantı kurdu. Stanta Tıp Fakültesi öğrencileri, vatandaşların ücretsiz şekerini ve tansiyonu ölçtü.

 

VALİ KOLAT ŞEKERİNİ ÖLÇTÜRDÜ

Sağlık bilincinin yaşatılması ve insan sağlığında şekerin verdiği zararlar konusuna dikkat çekmek amacıyla Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle ’14 Kasım Dünya Dibayet Günü’ nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’na sağlık çadırı kuruldu. Sağlık taramasından geçen vatandaşların burada ücretsiz şeker ve tansiyon ölçümü yaptırdı. Daha sonra sağlık çadırını inceleyen Vali Ali Kolat’da tansiyon ve şekerini ölçtürdü.

 

15 YILDIR ÇAYI ŞEKERSİZ İÇİYORUM

Tansiyonu ve şekeri iyi bir oranda çıkan Kolat, “Yediğimize, içtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. Dengeli beslenmemiz gerekir. Sağlık bakanlığımızın tuz ve şeker konusunda ciddi genelgeler yayınlındı. Bu bilgileri bizlerde yayınladık. Mesela kahvelerde çayları tek şekerli verilmesini istedik. Fakat gidip baktığımızda yine iki şeker veriliyor. Kesinlikle tek şeker verilsin diyoruz. Ben 15 senedir çayı şekersiz içiyorum ve çok memnun kalıyorum. Şekersiz beslenmeye alışmak lazım” ifadelerini kullandı.

 

HEDEF BİN KİŞİ

Kolat, Tatlıyı seven bir milletiz. Şekerli meyvelerden kaçınmamız gerekiyor. Bunun yanında spor da yapmak lazım. Biz haftada iki gün spor yapıyoruz. Beslenmeye dikkat etmek gerekir. Ekmeği azaltmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Endogrim Bilim Dalı Prof. Dr Şenay Arıkan Durmaz yaptığı açıklamada “Diyabet hastaları yüzde 13.7’ye ulaştı. Diyabetin farkında olmayan birçok kişi var. Bizim amacımız hedef bin kişiye ulaşıp diyabet hastalarına çözüm bulup önlem almaktır. Devlet tarama üniteleri tamamen ücretsiz olup boy, kilo ve kan şekeri ölçüyoruz ve acil tedavi gereken şartlarda hastaneye gönderiyoruz” dedi.

 

HABER: Burak CAN

FOTO: Mehmet Akif KÖKSAL

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu