Kırıkkale’de tedavi gören 6 ve 15 yaşındaki iki çocuğun ileri tedavi için Ankara’ya sevk edilmesi gerekti. Sağlık ekiplerinin hızlı koordinasyonuyla iki çocuk da ambulans helikopterlerle Etlik Şehir Hastanesi’ne ulaştırıldı.Kırıkkale’de aynı gün içerisinde iki çocuk hasta için hava ambulansı devreye girdi. Sağlık durumları ağırlaşan 6 ve 15 yaşındaki iki çocuk, gerekli tıbbi müdahalelerin ardından ileri tedavi amacıyla Ankara’ya sevk edildi.
6 YAŞINDAKİ ÇOCUK TRAFİK KAZASINDA AĞIR YARALANDI
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 6 yaşındaki E.A., ilk olarak Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne getirildi.Burada yapılan ilk müdahalenin ardından çocuğun ileri tedavi için Ankara’ya sevk edilmesine karar verildi. Kırıkkale 112 Acil Sağlık ekiplerinin koordinasyonuyla E.A., ambulansla Tıp Fakültesi helikopter pistine götürüldü.Küçük hasta, burada hazır bekleyen ambulans helikopterle Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
15 YAŞINDAKİ HASTA İÇİN DE HAVA AMBULANSI DEVREDE
Aynı gün içerisinde solunum yetmezliği nedeniyle durumu ağırlaşan 15 yaşındaki E.Ö. için de sağlık ekipleri harekete geçti.Yüksek İhtisas Hastanesi’nde tedavi altında bulunan E.Ö.’nün ileri tedavi ihtiyacı doğrultusunda gerekli sağlık koordinasyonu sağlandı. Hasta, ambulans helikopterle Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne nakledildi.
AYNI GÜN İKİ AMBULANS HELİKOPTER HAVALANDI
İki farklı çocuk hasta için yürütülen sevk süreçlerinde Kırıkkale 112 Acil Sağlık ekiplerinin hızlı koordinasyonu dikkat çekti.Kritik durumdaki çocukların ileri tedavi merkezlerine zaman kaybetmeden ulaştırılması amacıyla aynı gün iki ayrı ambulans helikopter görevlendirildi.Sağlık ekiplerinin koordineli çalışmasıyla her iki çocuk da Ankara’daki ileri tedavi merkezine sevk edildi.











