Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Efendi köylüler Sıla-i Rahimde buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Keskin’e bağlı Efendi Köyü Kültür ve Yardımlaşma Güzelleştirme Derneğince düzenlenen geleneksel “Efendi Oğlunu Anma ve Sıla-i Rahim ve Kültür Şöleni” 3’ncü kez düzenlendi. Yağmur altında gerçekleştirilen etkinliğe siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SİYASETÇİ AKININA UĞRADI

Efendi Köyünde düzenlenen ve bu yıl 3`üncüsü gerçekleştirilen etkinlik, Efendi Oğlunun Mezarının ziyaret edilmesi ve Kur’an-ı Kerim okunması ile köydeki yaşlıların ziyareti ile birlikte semazen gösteri, halay ve Kırıkkale Kültür Müdürlüğü Ustalar Topluluğu`nun verdiği konserle başladı. Sağanak yağış altında gerçekleştirilen etkinliğe bürokratlar ve siyasetçiler akın etti. Saadet Partisi Milletvekili adayları, CHP Milletvekili adayları, MHP ve Ak Parti Milletvekili adayları etkinliğe beraberlerindeki partililerle katılarak adeta gövde gösterisi yaptılar.

 

YEMEK İKRAMI YAPILDI.

Keskin Efendi Köyü Kültür ve Yardımlaşma Güzelleştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte davetliler çadırları gezerek yöresel kıyafet ve eşyaları incelediler. Çadırlarda ağırlanan davetlilere etli pilav ve ayran ve cacık ikram edildi. Kültür Müdürlüğü Ustalar topluluğunun gösterisi eşlinde süren etkinlikte halay gösterileri de beğeni topladı. Yüzlerce Efendi köylülerinin katıldığı etkinlik sağanak yağış altında devam etti. İl Dışında yaşayan Efendi köyler memnuniyetini dile getirerek Sılayı Rahim yapılmış olup hatıra fotoğrafı çektirdiler ve bir araya gelerek özlemlerini giderdi.

 

DEVAM EDECEK

Gelenlere Teşekkür eden Efendi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Veysel Kutluca, “Köylülerimiz bu programa katılmak için uzak yollardan gelmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik daim olacak. Bizden sonrada çocuklarımız ve torunlarımız bu birlikteliği sürdürecek.”dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu