Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Egzoz Emisyonunda Cezaya Maruz Kalmayın

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, Kırıkkale’de bulunan Egzoz Emisyon Ölçüm İstasyonu yetkilileri ile bir araya geldi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, Kırıkkale’de bulunan Egzoz Emisyon Ölçüm İstasyonu yetkilileri ile bir araya geldi.

Yapılan toplantıda, egzoz emisyon ölçümlerinde ilgili mevzuat kapsamında uyulması gerekenler hususlar ve karşılaşılan sorunlar görüşüldü.

USUL VE ESASLARA AYKIRI ÖLÇÜM YAPANA 7 BİN 852 TL CEZA

2872 sayılı Çevre Kanunu Uyarınca Verilecek İdari Para Cezalarına İlişkin Tebliğ (2020/1) kapsamında, 1/1/2020 – 31/12/2020 tarihleri arasında Çevre Kanunu 20 (a) maddesine göre uygulanacak cezalar hakkında bilgi veren Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar “Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 1.895 TL. Egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan ve standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine 3 bin 791 TL. Egzoz gazı emisyon kontrol sistemi (katalitik dönüştürücü, dizel partikül filtre vs.) çalışmayan veya devre dışı bırakılan araçlar için 1.895 TL, Belirlenen usul ve esaslara aykırı ölçüm yapan istasyonlara 7 bin 582 TL, Yetki belgesi olmadan ölçüm yapan, sahte belge düzenleyenlere 15 bin 166 TL para cezası uygulanır. Vatandaşlarımızın ve Yetkili Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonlarının bilgilerine sunarız” ifadesini kullandı.

KÖMÜR SATIŞ YERLERİNDE DENETİM

Diğer taraftan Çevre ve şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğünün teknik personelleri tarafından Katı Yakıt (kömür) Satışı yapılan iş yerlerinde satışa sunulan katı yakıtların (kömür) özellikleri, kömüre ilişkin belgeler ile satış yerine ait belgelerin denetimleri yapıldı. Katı Yakıt Satış yerlerindeki denetimlerin kesintisiz devam edeceği vurgulandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x