Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Güvenli internet ve olumsuz etkileri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YILDIRIM BEYAZIT ANADOLU LİSESİNDE SEMİNER VERDİ
 
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilere güvenli internet ve internet bağımlılığı konusunda seminer verildi.
 
Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinde düzenlenen seminere Okul Müdürleri başta olmak üzere öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Seminer Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlilerinden Levent Çakır tarafından verildi. Çakır, internet güvenliği ve olumsuz etkileri hakkında bilinç oluşturulmasına katkıda bulunmak adına öğrencileri bilgilendirdi.
 
BİLİŞİM SUÇLARINDAN KORUNUYOR
Çocuklarımızın ve gençlerimizin tanımadıkları kişilerle arkadaşlık kurması, aşırı kullanımın sebep olduğu internet bağımlılığı, fiziki sağlık sorunları, öfke, şiddet ve yalnızlık gibi psikolojik sorunlar, şiddet ve müstehcen içerikli görüntüler gibi zararlı içeriklerden ve bilişim suçlarından korunarak güvenli ve verimli internet kullanımı bilincinin kazandırılması, polis halk ilişkilerinin geliştirmek için ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrencilerimize güvenli internet kullanımı ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.
 
İYİ DÜŞÜNMEK ÖNEMLİDİR
Bilgiye ve haberlere ulaşmada internetin önemli olduğunu dile getiren Çakır, dijital dünya ki verilerin silinmediğini, sosyal medya da bir şey paylaşmadan iyi düşünmeleri gerektiğini, bilgisayarın sanal bir ortam da olsa suçun gerçek olduğunu unutmamalarını istedi. Çakır, “Güncel ve lisanslı anti virüs yazılımlarının kullanılmasını, sosyal medyada kişisel bilgilerinizi, fotoğraf ve videolarınızı başkalarına özel olarak dahi olsa paylaşılmaması gerekir. Tanımadığınız kişilerden gelen arkadaşlık tekliflerini kabul etmeyiniz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu