Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyasetSon Dakika

Hacı Filiz Ak Parti’den İstifa Etti…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

19,20 ve 21. Dönem Kırıkkale Milletvekili Hacı Filiz AK Parti’den istifa etti. Filiz, AK Parti’nin çözüm süreci adı altında yaptığı uygulamaları ve son yaşanılan olayları kabullenemeyeceğini söyledi.

‘PARTİYE KATILMAMDA 3 NEDEN VAR’
Filiz, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Daha önce partiye katılım da ifade ettiğim üzere AK Parti’ye katılmamın üç temeli mevcuttu. Bunlardan birincisi ağabey kadar sevip saygı duyduğum merhum Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes’in isteği. İkincisi ise vatanımıza en güzel ve en büyük hizmetlerin tek parti iktidar olduğu dönemlerde verilmiş olması sebebiyle bu durumun devam etmesine katkı sağlamak. Üçüncüsü ise emleketim Kırıkkale’ye daha önce de kurulmasına vesile olduğum Kırıkkale Üniversitesi, organize sanayi bölgesi gibi gerek eğitim gerekse vatandaşa istihdam sağlayacak hizmetlere yenilerini eklemek yolundaki hiç bitmeyen isteğimdi.

‘HALK BÜTÜNLEŞTİRMEKTEN YANA OLDU AMA…’
Bu güne kadar yaşanan süreçte AK Parti’nin Güneydoğu’daki politikasından rahatsız olduğum hususlar bulunmasına rağmen sayın Başbakanın ‘Taviz yok’ sözlerine inancımı sürdürerek büyük bir sabırla bekledim. Ancak gelinen noktada ne yazıkki üyesi olduğum AK Parti’nin Türk milletinin temel ve kutsal saydığı değerlere önem vermediğini üzülerek görmüş bulunuyorum. Güneydoğu’da yaşayan insanlarımızın büyük çoğunluğunu teşkil edenler hep devletinin yanında bölmekten değil, bütünleştirmekten yana oldular. Bunu PKK’nın büyük bir baskısına rağmen yaptılar. Bu insanlarımız dikkate alınmadan barış süreci çözüm süreci adı altında PKK-KCK-Öcalan isteklerinin ön planda tutulması sonucu Güneydoğu’da PKK yandaşlarının halk üzerinde siyaseti kullanarak baskı kurduğu, bu süreci eleştirenlerin nerede ise ihanetle suçlandığı ve bu baskının demokrasi ile asla bağdaşmayan otoriter rejimlerdeki gibi vahim bir hal almıştır.

‘BEYİN YIKAMAYA ÇALIŞIYORLAR’
Diyarbakır’da Başbakan, Barzani ve PKK yandaşlarının bir araya geldiği orada oluşan fotoğrafları, orada yaşanan konuşmaları, Türk diye bir ırk olmadığı iddia eden isminin önünde profesör ünvanı olan Yasin Aktay gibi kimselerin AK Parti görevlisi olarak görev yaptığı bu tip insanların partide çoğaldığı konferanslar vererek, televizyonlar da konuşarak aklı sıra beyin yıkamaya çalıştıkları sabittir.

‘TÜRKİYE KÜRDİSTANI…’
Türk milleti yerine bu millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine bu devlet, Türk bayrağı yerine bu bayrak diyenlerin buluştuğu biraraya geldiği partide adeta cirit attıkları söylem ve tavırları ile vatanı bölme amacı taşıyanlara cesaret verilmesine sebep olursanız, onlar da Kurtuluş Sıavaşı sonucu gazilerimizin ve şehit dedelerimizin verdiği mücadele sonuçu bize kazandırdıkları en büyük eser olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinde, TBMM bütçe kanun tasarısına ‘Türkiye Kürdistanı’ ibaresini yazdırmaya yeltenenlere cesaret verirseniz, Türk milletini yok etmenin yolu vatan ve Türk milleti sevgisini yok etmekten onu sulandırmaktan geçer.

‘TEMİZLİĞİ BAŞKA YERDE ARAYAMAZSINIZ’
Bu gibiler partiden temizlenmesi gerekirken, siz temizliği başka yerde arayamazsınız. İşinize gelmediği zaman adet haline getirdiğiniz çeşitli tehdit ve baskı türlerini yanlış yapıyorsunuz diyenlere, görevini yapan devlet memurlarına kullanamazsınız.  Kurtuluş Savaşı sonuçu gazilerimizin ve şehit dedelerimizin bize emanet ettiği büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bilincinde bir Türk vatandaşı olarak, AK Parti’nin çizmiş olduğu bu resmi, bu fotoğrafı ve son yaşanılan olayları kabullenmem söz konusu olamaz. AK Parti’den istifa ediyorum”

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
kaan
kaan
27 Aralık 2013 09:42

önemlimisin dün geldin bu gün gidiyorsun filiz kendini çokmu önemli sanıyorsun kötüydü de niye aday adayı olmak için partiye kayıt oldun

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu