Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Hayvanseverler zalimce uygulamalara tepki gösterdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Hayvan Haklarını Koruma Derneği yetkilileri, son günlere sosyal medyada yer alan ve çeşitli ihbarlarla günceme gelen sokak hayvanlarına yapılan zalimce uygulamalara tepki gösterdi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Dernek yetkilileri Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek yaşananlarla ilgili basın açıklamasında bulundu.
Dernek adına açıklama yapan Genel Sekreter Özlem Yücel, “Kırıkkale Hayvan Hakları Derneği olarak 6 ay önce hayvan kurtarma, tedavi etme ve kısırlaştırma faaliyetlerine başladık. Hangi yaş grubunda olursak olalım toplumun her bireyinden şehrimizde yaşayan sokak hayvanlarına daha duyarlı olmalarını istiyorum.” dedi.
Masum hayvanlara yönelik katliamların biran önce bitmesini arzu ettiklerini açıklayan Yücel, söyle konuştu:
“Balışeyh ve Delice ilçesi ile Çerikli beldesinde uzuvları kesilen kedi ve köpek ihbarları almaktayız. Bu yaşananları gördükçe içimiz parçalanıyor ve insanlığımızdan utanır hale geliyoruz. Bunları yapanların vicdandan ne kadar yoksun olduklarını anlıyoruz. Bu kimliği belirsiz kişilerin bulunması için lütfen yardımcı olun ve emniyet güçlerine ihbar edin. Bir diğer önemli konu da belediyelerden kısırlaştırma ve aşılama çalışmaları yapıp hayvanları doğal yaşam alanlarına bırakmalarını istiyoruz.”
Yeryüzünde insan dışında canlıların da yaşam haklarının olduğuna dikkat çeken Yücel, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmamaları için kapı önlerine mama ve su kapları koyulmasının bir insanlık vazifesi olduğunu kaydetti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu