Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Hollandalı geline Türk düğünü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleli Mustafa Yavuz, iki yıl önce çalışmak için gittiği Hollanda’da evlendiği Hollandalı eşi için memleketinde Türk geleneklerine göre yeniden düğün yaptı.

 

Müslüman olup evlendikten sonra “Ceyda” ismini alan Jamie Sommeedijik Yavuz, düğüne 11 aylık bebeği Aysen ile bindiği gelin arabasıyla geldi. Kucağına aldıkları bebekleriyle davetlilerinin şaşkın bakışları arasında ve alkışlar eşliğinde düğün salonuna gelen Mustafa ve Ceyda Yavuz çifti, yöresel oyunlar oynayarak eğlendi. Hollanda’dan gelen misafirler de kemençe eşliğinde horon oynayıp halay çekerek düğüne renk kattı.

 

ÇOK MUTLUYUZ

Damat Mustafa Yavuz, yaptığı açıklamada, eşinin Müslüman olup Ceyda ismini almasıyla Hollanda’da düğün yaparak dünya evine girdiklerini söyledi. Eşinin Müslüman olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Yavuz, “Şimdi bebeğimizle birlikte Kırıkkale’de de bir düğün yaptık. Çok mutluyuz. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan ve destek olan ailelerimize de teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

 

İNSANLAR SICAKKANLI

Gelin Ceyda Yavuz da çok mutlu olduğunu ve Türk geleneklerini çok sevdiğini ifade etti. Damadın babası Emin Yavuz ise Allah’tan evlatlarına hayırlı ömürler ve hayırlı rızıklar dileyerek, mutlu olduklarını kaydetti. Gelinin annesi Anita Sommeedijik de çok ilginç ve güzel bir düğün olduğunu belirterek, Türkiye’deki insanların sıcakkanlı ve çok iyi insanlar olduğunu ifade etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x