Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

“Milli Eğitim’de haksızlık yapılıyor”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak, “Milli Eğitim müdürlük kadrolarında yapılan sınavda torpil yaşanıyor. Başarılı olan üyeler haksızlıkla karşılaşıyor” dedi.
“Torpil ve yandaşlık var”
Karabacak, 8 Ağustos 2013 tarihinde eğitim kurumlarında yöneticilik düşünenler için sınav yapılacağı duyurusunun ardından sınava giren ve başarılı olan üyelerine karşı haksızlık yapıldığını söyledi. Mili Eğitim’de torpilin ve yandaşlığın olduğunu belirten Karabacak, bu konuda gerekli hukuki yaptırımların uygulanacağını ve bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti.
Geçmişte de haksızlıklar yapıldı
Haksızlık yapılan üyelerin hesabını soracaklarını belirten Karabacak, “Bildiğiniz üzere Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 23 Ağustos 2013 tarihli duyurusuyla ilimizde eğitim kurumlarında münhal bulunan müdürlük kadrolarını ilan etmişti. Duyuru üzerine yazılı sınavda başarılı olmuş ve yöneticiliği düşünenler 11 Eylül 2013 tarihinde sözlü sınava tabi tutulmuştu. Ancak sözlü sınavda kendi yandaşlarını müdür yapmak isteyen bir grup bilhassa üyelerimize yönelik büyük haksızlıklar yapmıştı” dedi.
İnfiale sebebiyet verdi
Karabacak, “Bunun üzerine sendikamız 12 Eylül 2013 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü önünde torpilli müdür koltuğu yakarak bu ahlaksızlığı protesto etmiştir. Pek çoğu yazılı sınavda düşük puan almalarına karşın resmen mülakat puanı ile diğer adayların önüne geçirilmiş tam anlamıyla sözlü sınav bir çadır tiyatrosuna dönüşmüştü. Haksız kazanç sağlanmış, yandaşa, akrabaya, belli sendika mensuplarına menfaat sağlanmıştı. Bu Hadise bırakın Kırıkkale’yi ülkemiz genelinde bir infiale sebebiyet vermiş; yerel, ulusal görsel ve yazılı basında yer almış hatta bu usulsüzlük TBMM’de Milli
Soru önergesi verilmişti
Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından cevaplanmak üzere soru önergesi verilmesine kadar varmıştır. Puanlamalarda milimetrik hesaplar yapıldığı -Örneğin üyemiz Ali Vurgun’a 34 değil de 40 verilse diğer adaya yine 100 verilmiş olsa dahi üyemiz atanıyordu. Diğer üyelerimizde de durum aynı idi- gayrıahlaki bir tavır sergilendiği kamuoyunun vicdanında sübuta ermişti.” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu