Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Emekli olamayacak hale gelmelerine set çekmeliyiz

Emeklikte yaşa takılanların durumunu görüşmek üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulması görüşmeleri yapıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale milletvekili Ramazan Can, “AK Parti hükümetinin emeklilere, mağdurlara, fakirlere ne verdiğini hep beraber biliyoruz.

Onların problemleri başımızın üstüne ama bunları yaparken de 30 yaşındaki, 40 yaşındaki gençlerimizin yarın emekli olamayacak hale gelmelerine de set çekmeliyiz” dedi.

BÜTÇE DİNAMİKLERİNE BAKMAK DURUMUNDAYIZ

Emeklikte yaşa takılanların durumunu görüşmek üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulması görüşmeleri yapıldı. AK Parti Kırıkkale milletvekili Ramazan Can, bütçe dinamiklerine işaret ederek, “Bütçe dinamikleri nedir bilmiyoruz. Bütçe dinamiklerinde Hükümetimiz emeklilikte yaşı bekleyenlerin sağlık harcamasıyla ilgili bir çalışmayı hep beraber yapabiliriz. İnşallah, bunu da emeklide yaşa takılan kardeşlerimizi bir nebze olsun sorunlarını çözme adına adım atmış olabiliriz. Tabii, burada bütçe dinamiklerine de bakmak durumundayız. Çok değerli hemşehrilerim, bu memleket bizim, milli gelir hepimizin. Dolayısıyla, her yıl milli gelirimizde 80 katrilyonu alıyoruz sosyal güvenliğe aktarıyoruz. Yıllık bizim yatırımlara aktardığımız miktarın 2 katı. AK Parti hükümetinin emeklilere, mağdurlara, fakirlere ne verdiğini hep beraber biliyoruz. Onların problemleri başımızın üstüne ama bunları yaparken de 30 yaşındaki, 40 yaşındaki gençlerimizin yarın emekli olamayacak hale gelmelerine de set çekmeliyiz. Evet, gençler, 30 yaşındaki kardeşlerimiz; 80 yaşında emekli olabilmesi için, yatırımların adaletli ve dengeli dağılması için inşallah, gelirlerimiz arttıkça milletimizle paylaşmaya devam edeceğiz, bütün sorunları çözmeye devam edeceğiz diyor, Genel Kurulu tekrar saygıyla selamlıyorum” dedi.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN BÜTÜN PARTİLİLERE GÖREV DÜŞÜYOR

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili Atilla Sertel, şöyle konuştu: “Burada gerçekten emeklilikte yaşa takılanların, taktıklarının sorununu çözmek için bütün partililere görev düşüyor. Geçtiğimiz gün Sayın Cumhurbaşkanı çıktı televizyonlara dedi ki: ‘Emeklilikte yaşa takılanlar için Türkiye’nin bütçesini düşünmek lazım. Türkiye’deki hesabı kitabı iyi yapmak lazım ve bu insanlara biz bu miktarı, bu parayı sağlayamayız. 65 yaşında emekli olur, 60 yaşında emekli olur’.”

BİRİLERİ İÇİN HARCANAN MİLYON DOLARLAR VATANDAŞA YOK

Sertel, Türkiye’de birileri için var olan, birileri için harcanan milyon dolarların, birileri için alabildiğine açık bütçelerin olduğu ülkemizde iş emeklilere gelince, iş işçilere, köylülere, üreticilere gelince yok sayılmasının kabul etmenin mümkün olmadığını ifade ederek, “Suriyelilere gelince var, emeklilere gelince yok. Suriyelilere gelince sağlık, burs, her konuda hizmet tamam; bizim öğrencilerimize gelince yurt yok, burs yok, kredi yok. Suriyelilere gelince alabildiğine harcama var, Türkiye’de köylüye, mazota gelince, mazota, gübreye destek yok. Böyle bir ülkede yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

İSTİSMAR VE POLEMİK ARACI HALİNE GETİRİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye’nin önemli sosyal ve ekonomik sorunlarından birisi haline gelen emeklilikte yaşa takılanlar konusu uzun süredir kamuoyunu meşgul ettiğini söyleyerek, “Geçtiğimiz haftalarda gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi faaliyetlerinde gerekse de kamuoyuna yansıyan açıklamalarda gördüğümüz üzere, Emeklilikte Yaşa Takılanlar bazı siyasi partilerin istismar ve polemik aracı haline getirilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilgisi olmayan komisyonlarda, Genel Kurulda veya değişik her ortamda bu konu gündeme getirilmek suretiyle kamuoyunda adeta bir kutuplaşma yaratılmak istenir bir hava ve atmosfer oluşmaya başlamıştır. 24 Haziran 2018 milletvekili genel seçimleri beyannamemizde yani Milliyetçi Hareket Partisi seçim taahhüdünde emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi taahhüdüne yer verdik. Milliyetçi Hareket Partisi milletvekillerinin, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisinde kanun teklifleri bulunmaktadır ve bu kanun tekliflerinden birisini veren bir milletvekili arkadaşınız da benim” şeklinde konuştu. Oylama sonucunda AK Parti ve MHP milletvekillerinin ‘Hayır’ oyu ile önerge reddedildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x