Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

İl Müdürü açıkladı! Atatürk Ortaokulu’nun akıbeti belli oldu

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, basın mensuplarına eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Atatürk Ortaokulu hakkında soruları da cevaplayan Aydın, "Atatürk Ortaokulu yapılacak. Bakanın talimatı bekleniyor" dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, basın mensuplarına eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Atatürk Ortaokulu hakkında soruları da cevaplayan Aydın, “Atatürk Ortaokulu yapılacak. Bakanın talimatı bekleniyor” dedi.

Kırıkkale’ye 10 Ekim’de Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Rıza Aydın, basın mensupları ile toplantı yaptı. Öğretmenevinde yapılan toplantıya şube müdürleri de katıldı.

Programda eğitim öğretim faaliyetlerine dair açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın, “mutlu öğretmen, başarılı öğrenci, huzurlu veli” sloganıyla çalıştıklarını belirterek, müdürlük bünyesindeki resmi ve özel bütün kurumların kapılarının basın mensuplarına açık olduğunu kaydetti.

KIRIKKALE’DE 243 OKUL VAR

Müdür Aydın konuşmasının devamında, “10 Ekim’de Kırıkkale’de görevlendirildim. O günden itibaren yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. İki ay içerisinde bütün ilçe mahalle ve köylerimizi gezerek şehrimizi tanımaya gayret ettik. Hedefimiz evlatlarımıza hak ettikleri bir eğitim ortamı sunmak. Başladığımız günden itibaren öğretmenler odası buluşmalarını Kırıkkale ve ilçelerde sürdürüyoruz. Her öğretmen aynı zamanda bir velidir. Kırıkkale’nin eğitim öğretimde başarılı bir il olduğunu biliyoruz. Amacımız bunu bir basamak daha yukarı taşımak. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz, ve okul müdürlerimizin değerli katkılarıyla yaptığımız her işten alnımızın akıyla çıkıyoruz. Resmi ve özel 243 okulumuz, 4 bin 143 öğretmenimiz, 52 bin 690 öğrencimiz var. Ailelerle birlikte şehirde 150 bin kişilik bir kitleye hitap ediyoruz” şeklinde konuştu.

aa-20231205-33106493-33106492-kirikkale-il-milli-egitim-muduru-aydin-gazetecilerle-bulustu.jpg

KIRIKKALE EĞİTİM ÖĞRETİMDE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Kırıkkale’nin Ankara’ya yakın ve gelişmeye açık bir şehir olduğunu belirten Müdür Aydın, “Eğitim öğretimde Türkiye ortalamasının üzerinde bir şehir. Biz geçtiğimiz 55 günde 100’e yakın eğitim kurumunu ziyaret ettik. Eğitim çalışanlarına verdiğimiz değerin görülmesini istedik. Çocuklarımız ve Kırıkkale için tüm paydaşlarımızla ortak çalışma içerisindeyiz. 8 tane ilçemizde hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Boş günümüz boş saatimiz yok. Günün 24 saati eğitimle yatıp eğitimle kalkıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

ATATÜRK ORTAOKULU YAPILACAK

Müdür Aydın, Atatürk Ortaokulu hakkındaki soruları da cevaplayarak “Atatürk Ortaokulu yapılacak. Bakanın talimatı bekleniyor. Bu bölgede milli eğitime ait arsalar var. Kendi enerjisini üreten bir okul yapacağız. Yık yap projeleri kapsamında yıkılan her okul yapılmak zorunda. En kısa zamanda yeniden yapılacak. Kırıkkale’ye gelen yatırım asla geri gitmeyecek” dedi.

SADECE ÖZEL EĞİTİM ALANINDA ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR

Programda basın mensuplarının sorularına sorulara cevap veren İnsan Kaynakları Müdürü, Muhammed Yılmaz Öğretmen açığının olmadığını belirterek, Sadece özel eğitim alanında bir açığın olduğunu bununda en kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Ayrıca okullardaki yardımcı personel sayısının bine yakın olduğunu, İŞKUR üzerinden personel desteği alındığını vurguladı.​​​​​​​

TAŞIMALI SİSTEMDE AKSAKLIK YOK

Daha sonra taşımalı sistemde yaşanan aksaklar konusunda gelen​​​​​​​ soruya Şube Müdürü Ali Gürder cevap verdi. Gürder, “Taşımalı sistemle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Öğrenciler okula başladığında biz bütün ihalelerimizi tamamlamış oluyoruz. Fakat bazen ihaleyi alan firmalarla ilgili aksaklıklar yaşanabiliyor. Yahşihan ve Delice’de problemler olmuştu. Onu da biz kendi araçlarımız ile çözdük. Bazı köylerimizin yolarında bozukluklar var. Kar ve yağmur yağışında bu yollar tehlikeli oluyor. Öğrencilerimizi riske atmıyoruz. İl Özel İdare ile yoların durumunu görüştük. En kısa zamanda çözülecek” dedi.

MERDİVEN ALTI KURSLAR DENETLENİYOR

Dershanelerin kapatılmasından sonra merdiven altı kurumlar ortaya çıktı. Özel öğretim kursları ve muhtelif kursların açılış belgesini biz veriyoruz. Denetimlerini biz yapıyoruz. Milli eğitim Bakanlığı’ndan izin almayan açılmış kurumlar var. Valilik ve kaymakamlık öncülüğünde bir denetim​​​​​​​ kurulu oluşturuldu. Bu denetim kurulu özel kursları ziyaret ederek eksiklikleri denetleniyor. Şuana kadar 3 kuruma ziyarette bulunduk . Çalışmalarımız devam ediyor. Çocukların sağlığını ve psikolojisini tehlikeye atacak, düzenli bir eğitim vermeyen kurumlara gereken yaptırımlar uygulanıyor” ifadelerini​​​​​​​ kullandı.

aa-20231205-33106493-33106491-kirikkale-il-milli-egitim-muduru-aydin-gazetecilerle-bulustu.jpg​​​​​​​

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x