Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Sağlık

İl Sağlık Günde 85 Hastaya Kesintisiz Hizmet Veriyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği emrinde 7 gün 24 saat esasına göre çalışan Acil Sağlık Hizmetleri, 2023 yılının ilk 8 ayında günlük ortalama 85 vakaya müdahale etti.

HABER: YELİZ ERDEM

Afet, kaza, hastalık sonucu acil yardım ihtiyacı duyan kişilerin, hastane öncesi sağlık personeli tarafından değerlendirilmesi, ilk tedavilerinin olay yerinde yapılması ve gerekli görülmesi halinde en kısa sürede hastaneye sevk edilmesi hayati önem taşımaktadır.

Hastane Öncesi Sağlık Hizmeti olarak adlandırılan bu süreç, kişilerin yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide bulunması anlamını taşımaktadır. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği emrinde 7 gün 24 saat esasına göre çalışan Acil Sağlık Hizmetleri, 2023 yılının ilk 8 ayında günlük ortalama 85 vakaya müdahale etti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, 2023 yılının 8 aylık dönemindeki Acil Sağlık Hizmetleri hakkında bilgiler verdi. 400 görevli personel ile il genelinde 20 bin 400 vakaya müdahalede bulunulduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Ağrıtaş, yoğunluğa göre günlük ortalama 80 ile 90 vakaya müdahalede bulunulduğunu belirtti.

18 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu, 3’ü özellikli olmak üzere 32 ambulans ile hizmetlerin sürdürüldüğünü ifade eden Ağırtaş, özellikle siren sesini duyan tüm duyarlı sürücülerin ambulanslara yol verdiğini, fakat zaman zaman yanlış park edilen araçlar nedeniyle ambulansların trafikte sıkışarak, vakaya müdahalelerde bazen aksaklıklar meydana geldiğini söyledi.

Ekiplerin, şehir merkezi ve bağlı merkez köyler, yakın ilçeler ile yakın köy ve kasabalara Sağlık Bakanlığıırı belirlediği 10 dakika süresi içeresinde ulaştığının altını çizen Ağırtaş, uzak ilçeler başta olmak üzere kırsal kesimde bulunan köy, kasaba, belde gibi mecralara ulaşma hızının ise yine bakanlıkça belirlenen varış süresi olan 30 dakika sınırları içerisinde olduğunu, böylece ülke genelinde yüzde 97’lik başarı ile ilimizin üst sıralarda yer aldığını açıkladı.

Konu hakkında İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş “İlimiz ülkemizde Acil Sağlık Hizmetleri noktasında iyi bir konumda. Fakat amacımız mevcut konumumuzu daha da üst seviyelere taşımaktır. Bu kapsamda hava şartlarının elverişli olması durumunda trafiğin yoğun olduğu cadde ve dar sokaklarda vakaya hızlı ve etkin müdahale etmek adına 2 motosiklet ambulansımız görev yapmaktadır. Bu yıl içerisinde 70 vakaya müdahalede bulunan motosikletli sağlık ekibimiz, kişilerin ilkyardım ihtiyaçlarını kısa sürede karşılayarak gelen ambulanslara vakayı devretmişlerdir. Bu sayede hem vakaya müdahale süresi kısalmış hem de gelen ambulans ekiplerimizin yaralıya müdahalesi hızlanmıştır. Bu hizmetlerdeki temel amacımız halkımıza daha kısa sürede daha etkin hizmet ulaştırmaktır” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu